Käsipalli poolfinaalseeriad jätkuvad põnevalt kohalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall
Käsipall Foto: Marko Saarm

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel jätkuvad poolfinaalseeriad. Juba täna võõrustab Viimsi/Tööriistamarket Põlva Servitit. Reedel mängivad Kehras sealne HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viljandi HC. Mõlemast kohtumisest teeb videoülekande Postimees.ee.

21.04 (kell 19:00) Viimsi keskkool: Viimsi/Tööriistamarket - Põlva Serviti (Videoülekanne Postimees.ee-s)

Omavahelised mängud:

Karikaturniiril: 21:30, 21:32

Põhiturniiril: 23:35, 27:31, 21:39

Vaheturniiril: 27:25, 17:32

Poolfinaalis: 20:28

Kuigi tiitlikaitsja Põlva Serviti sai kolmapäeval toimunud seeria avamängus kodusaalis kaheksaväravalise võidu, ei olnud peatreener Kalmer Mustingu pilk mängule ainult roosiline. «Esimesel poolajal jäime hätta vastase väravavahi Siim Patraeliga, kelle vastu ei suutnud me neljal-viiel korral üks-üks olukordi lahendada. Viimsis peaksime suutma sellised olukorrad paremini lahendada.»

«Viimsis peaksime suutma ka pallikaotuste arvu vähendada. Balti liiga finaalturniiril olime sama probleemiga kimpus,» lisas Musting.

Praagirohkust kurtis Viimsigi peatreener Ain Pinnonen, kelle hinnangul tegi tema meeskond poolfinaalseeria avamängus nii palju eksimusi, et neist võiks piisata kolmeks kohtumiseks. «Positsioonikaitsega saime avamängus päris hästi hakkama, aga kui ise teeme sedavõrd palju praaki, siis anname Servitile võimaluse mängida oma trumpidele ehk kiiretele ja poolkiiretele rünnakutele.»

22.04 (kell 19:00) Kehra Spordihoone: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper - Viljandi HC (Videoülekanne Postimees.ee-s)

Omavahelised mängud:

Karikaturniiril: 28:23, 31:25

Põhiturniiril: 32:29, 25:24, 26:31

Vaheturniiril: 22:25, 22:22

Poolfinaalis: 29:23

Tänavu poolfinaalseerias madalamat asetust omava HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Indrek Lillsoo lootis, et tema hoolealused suudavad koduplatsil mängule minna samasuguse häälestusega kui kolmapäeval Viljandis.

«Mehed olid kuidagi mänguks valmis,» ütles Lillsoo. «Avamäng lisas kindlust ka selles mõttes, et kuigi mõni oluline mees on vigastusega väljas, suutsid nende asendajad oma rolli hästi ära täita ja mind positiivselt üllatada. Vahest oli see Viljandile isegi harjumatu, et need mängijad nii hästi hakkama said.»

Kehra jaoks pakkus seeria avamäng ühe mõru hetke, kui põhiväravavaht Mikola Naum teisel poolajal punase kaardi teenis, mistõttu tuleb legendaarsel puurilukul teisest poolfinaalmängust eemale jääda.

Viljandi peatreener Marko Koks ütles, et seeria teises mängus tuleb vältida kaootilisust. «Me lasime kodus oma rumalate lahendusega neil kohe mängu alguses kindluse kätte saada. Igal juhul ei tohi me võõrsil nii rabedat mängu mängida!»

Kuidas kavatseb Viljandi peatreener vahepealse 48 tunniga meestesse kindlust süstida? «Kõva hääle tegemisega on asja raske parandada. Tuleb mängijatega rahulikult rääkida ning enne peame kõik koos läbi käima asjad, mis läksid hästi ja mida tuleks muuta,» ütles Koks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles