Uus formaat annab Eestile paremad šansid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise mängijad.
Eesti koondise mängijad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti meeste käsipallikoondist ootab suvel ees puhkus, sest tiitlivõistluste kvalifikatsioonide valikmänge kavas pole. Uuesti asutakse mängimanovembrikuus, kui algavad kvalifikatsioonimatšid 2020. aasta EMiks, mis alles hiljutise otsuse järgi muudab formaati ja osalevate meeskondade arvu, mis tähendab Eesti koondisele suuremat šanssi finaalturniirile pääseda.

Viimati kogunes Eesti rahvusmeeskond eelmise aasta sügisel, kui mängiti 2017. aasta MMi valikmänge. Eestlastele sai valikturniir üsna kiire lõpu, sest tavapärase kodus ja võõrsil peetavate mängude formaadi asemel oli meie koondise alagrupp ainuke, kus kõik kohtumised peeti nädala jooksul ära turniiri formaadis. Eesti saldosse jäi üks kaotus ja kaks viiki, mis alagrupist edasipääsu ei andnud, ja nii said MMi kvalifikatsioonimängud koondise jaoks selleks tsükliks otsa.

Kuna lähiajal koondisemänge kavas pole, saavad mehed käsipalliliidu peasekretäri Pirje Orassoni sõnul sel suvel puhkeaega. Uuesti kogunetakse aga novembris, kui hakatakse püüdma pääset 2020. aasta EMile, ning hea uudisena paistab esialgu, et võimalus finaalturniirile jõuda on senisest suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles