Eesti koondislane asub püüdma pääsu Meistrite liiga finaalturniirile

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa Eesti koondise eest mängimas.
Dener Jaanimaa Eesti koondise eest mängimas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti käsipalliajalugu saab pühapäeval uhke uue peatüki, sest vasakukäeline pommitaja Dener Jaanimaa asub oma koduklubi THW Kieliga püüdma Euroopa Meistrite liiga finaalturniiri pääset.

THW Kiel võõrustab veerandfinaalseeria avamängus tiitlikaitsjat Barcelona Lassat. Korduskohtumine Barcelonas peetakse 30. aprillil.

Kolmapäeval viigistas Kiel Bundesligas Balingeniga 22:22. Jaanimaa viskas kolm väravat. «Praegu on stressi palju. See viik Balingeni vastu oli meile järjekordne tagasilöök, sest tiitli võitmine läheb aina keerulisemaks,» rääkis Jaanimaa.

Viimati 2011. aastal Saksamaa meistritiitlita jäänud THW Kiel hoiab seitse vooru enne meistrivõistluste lõppu 42 punktiga 3. kohta. Juhib 44 punkti kogunud Rhein-Neckar Löwen. Mait Patraili tööandja Hannover-Burgdorf on konkurentidest pidanud üks-kaks kohtumist enam ning on hetkel 31 punktiga kaheksas.

Enda mänguvormiga on Jaanimaa hooaja ühe kulminatsiooni eel rahul. «Olen oma mänguminutid suutnud hästi ära kasutada,» ütles ta. «Barcelona on meie paaris muidugi favoriit, kuid loodame kodusaali toetusele. Saal on välja müüdud ja publik annab meile kodumängudes alati kõvasti energiat juurde. Loodame kaitse pidama saada ja kiiret mängu mängida.» Jaanimaa rääkis, et viimati 2012. aastal Meistrite liiga võitjaks kroonitud Kiel on kimpus vigastustega, kuid meeskonna selge eesmärk on viiendat hooaega järjest Euroopa tippsarjas nelja parema hulka jõuda.

Saksamaa tugevuselt teises liigas pidas kolmapäeval 33. vooru kohtumise Jürgen Rooba koduklubi HSG Nordhorn-Lingen, kes jäi võõrsil 20:28 alla TSG Lu-Friesenheimile. Rooba viskas ühe värava. Nordhorn-Lingen on tabelis kuuendal kohal, kohe Janar Mägi klubi EHV Aue ees.

Soome meistrivõistluste poolfinaalis HC West Sten Toomla hiilgemängu toel kolme mänguni peetavat seeriat Valdar Noodla koduklubi Helsingi Dickeni vastu 1:0 juhtima. West võitis võõrsil lisaajal 26:25. Toomla viskas 10 väravat, Noodla kontole jäi 6 tabamust.

Hispaania kõrgliigas võitis Armi Pärdi tööandja Villa de Aranda Ademar Leon Abancat 34:30. Uuest hooajast Prantsusmaa esiliigaklubisse Massy Essonne Handballi siirduv Pärt skoori ei avanud. Liigatabelis on Villa de Aranda 27 punktiga 5. kohal. Veenev liider on Barcelona Lassa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles