Ott Kiivikase väike tütar astub isa jälgedes ja osaleb suurel kulturismivõistlusel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalia Nazarenko-Kiivikas ja Ott Kiivikas
Natalia Nazarenko-Kiivikas ja Ott Kiivikas Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

24. aprillil toimuvad Baltimaade üks suurematest kulturismi- ja fitnessivõistlustest, Läti lahtised meistrivõistlused, millest võtab osa koguni 45 Eesti sportlast. 

Võistlustulle astutakse kaheksal erineval spordialal - kulturismis, klassikalises kulturismis, rannafitnessis, bodyfitnessis, bikiinifitnessis, fitmodellis ja laste fitnessis.

Säravaimateks tähtedeks Eesti koondislastest on Emilia Kiivikas, kes ema ja isa (Natalia Nazarenko-Kiivikase ja Ott Kiivikase) jälgedes astub üles 8-aastasena oma esimesel võistlusel laste fitnessis. Kulturismis võistleb Raigo Kuusnõmm, kes on viimastel aastatel Eestis alla jäänud ainult oma treenerile, Ott Kiivikasele. Klassikalises kulturismis ootame parimaid tulemusi Euroopa meistrivõistluste medalistidelt Rain Kuusnõmmelt ja Peep Reinartilt. 

Rannafitnessi säravaimateks võistlejateks on Eesti absoluutne meister Kert Kaljula ning eelmisel nädalavahetusel põhjamaade tippvõistlustelt, Sweden Grand Prix, finaalikoha toonud Kuido Jõgisalu. Bodyfitnessis võistlevad lisaks teistele Tatiyana Pudovkina ja Gea Taalvelt, kes viimastel hooaegadel on toonud mitmeid finaalikohti ja medaleid. Bikiinifitnessis esindab Eestit lausa 15 sportlast, kellest suurimad ootused on seatud mitmete võistluste finalistile, Agne Kiviselgile. 

Kohtunikena saadab Eesti välja Natalja Nazarenko-Kiivikase ja Eleri Õisma

Juba järgmise nädala laupäeval, 30.aprillil toimuvad Salme Kultuurikeskuses Eesti Karikavõistlused kulturismis ja fitnessis, kus osaleb Eesti kulturismiajaloo rekordarv sportlaseid. Kohal on ka Eesti tipud, kelle jaoks on tegemist kontrollvõistlusega enne mai alguses toimuvaid Euroopa meistrivõistluseid. Lisaks toimub ka Balti Matš, mille raames viiakse esmakordselt läbi uue võistlusala, fitmodelli, demovõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles