Fotod: Eesti curlinguvõistkond jõudis napi võidu järel MMil veerandfinaali

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti curlingu võistkond alistas segapaaride maailmameistrivõistlustel pingelises mängus Norra paari punktidega 8:7 ning pääses võistluse veerandfinaali. Tänase võiduga teenis Eesti võistkond esimesed taliolümpiamängude kvalifikatsioonipunktid.

Eesti jõudis Rootsis toimuval MM-il 8 tugevama hulka. Norra võistkond avas mänguseisu esimeses voorus ühe punktiga, järgmises voorus võtsid aga Eesti mängijad kolm punkti ja asusid mängu juhtima. Eesti võistkonna viga 6. voorus tõi Norra võistkonnale 3 punkti ja mängu seis pöördus vastaste kasuks. Vaatamata sellele jätkas Eesti curlingupaar oma mängu enesekindlalt ning juba järgmises voorus võeti samuti 3 punkti ning mänguseis viigistati. Viimase otsustava vooru lõpetas Eesti curlingupaar punktiga vaatamata vastase viimase kivi eelisele.

Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver sõnas, et tegemist on väga olulise võiduga, mis tõi Eesti võistkonnale ka esimesed olümpiamängude kvalifikatsioonipunktid. «Norra võistkond on väga tugev ja asub maailma edetabelis 4. positsioonil. Tänane mäng näitas et meie noori sportlasi ei tohi alahinnata ükski vastane,» ütles Randver.

Esmakordselt Eesti curlingu ajaloos avanes Eesti sportlastel võimalus teenida kvalifikatsioonipunkte taliolümpiamängudel osalemiseks. Segapaaris-curling kuulub alates 2018. aastast taliolümpiamängude programmi ning tänavused maailmameistrivõistlused on esimene 2018. aasta taliolümpiamängude kvalifikatsiooniturniir. Olümpiamängudele pääseb 8 maailma parimat tiimi, sealhulgas ka olümpiamängude võõrustajana Korea. Esmakordselt saab segapaaris-curlingut näha Pyeongchangi olümpial.

Üheksandad segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused kestavad 23. aprillini, Eestit esindavad võistlusel Marie Turmann ja Harri Lill. Eesti võistkonna treeneriks on tunnustatud šotlasest treener Brian Gray. Eestlaste seni parim saavutus pärineb 2015. aastast, mil jõuti segapaaris-curlingu MM-i veerandfinaali ja saavutati 5. koht. Toona esindasid Eestit tiitlivõistlustel Maile Mölder ja Erkki Lill.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles