Venemaa provintsiklubi kimbutab Barcelonat (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona mängujuht Tomaš Satoransky (vasakul) heitlemas Lokomotiv-Kubani tagamehe Sergei Bõkoviga.
Barcelona mängujuht Tomaš Satoransky (vasakul) heitlemas Lokomotiv-Kubani tagamehe Sergei Bõkoviga. Foto: SCANPIX

Kuulus Barcelona ja Euroopa kaugelt ääremaalt pärinev Krasnodari Lokomotiv. Võib ju arvata, et sellise paari puhul pole kahtlust, kumb meeskond jõuab korvpalli Euroliiga nelja tugevama finaalturniirile. Tegelikkuses on see aga olnud tänavuse hooaja põnevaim veerandfinaalseeria. Seis on viigis 2:2 ning teisipäevaseks otsustavaks mänguks peavad Hispaania klubi staarid lühikese aja jooksul juba teist korda sõitma enam kui 4000 km kaugusel asuvasse Venemaa linna.   

Barcelona on mõistagi omaette kaubamärk – seal mängivad Euroopa korvpalli superstaarid Navarro, Tomic, Satoransky –, kuid tegelikult ei saa ka Krasnodari meeskonda pidada mingitest suvalistest tüüpidest koosnevaks satsiks. Alustame kasvõi kreeklasest peatreenerist Georgios Bartzokasest, kelle teenistuslehel on 2013. aastal Olympiacosega saavutatud Euroliiga võit.

50-aastase peatreeneri käsutuses on korralik kaheksast-üheksast mehest koosnev löögirusikas. Venelasi on nende hulgas vähe – mänguminuteid teenivad peamiselt Sergei Bõkov ja Jevgeni Voronov – ning nende roll napp.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles