Kes väärib parima jalgpalluri tiitlit – Messi, Xavi või Iniesta?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavi Hernandez (vasakult), Lionel Messi ja Andres Iniesta
Xavi Hernandez (vasakult), Lionel Messi ja Andres Iniesta Foto: SCANPIX

Järgmisel esmaspäeval tehakse teatavaks 2010. aasta parima jalgpalluri nimi. Kindel on vaid, et tiitel jääb FC Barcelonasse, kuna lisaks valitsevale parimale jalgpallurile Lionel Messile on kolme kandidaadi seas argentiinlase meeskonnakaaslased Katalooni suurklubis Andres Iniesta ja Xavi Hernandez.

Kuigi Meistrite liiga võitis Milano Inter, peavad paljud just FC Bacelonat oma ilusa jalgpalli pärast maailma parimaks klubiks. Mitmed eksperdid peavad aga viimaste aastate Barcelonat läbi aegade  parimaks klubiks. Võtmerolli kataloonlaste edus mängivad aga just need kolm meest.

Iniesta ja Xavi on kolme kandidaadi seas suuresti ka tänu Hispaania koondisega MM-tiitli võitmisele. Mõlemad mängisid maailmameistritiitli võitmisel võtmerolli. Lõviosa hispaanlaste rünnakutest alustas (või vähemalt osales) just Xavi ning sama rolli täidab mees ka klubis. Iniesta jällegi lõi otsustava värava finaalis Hollandi vastu.

Kuigi Argentina koondise liider Messi MMil ebaõnnestus (Argentina kaotas veerandfinaalis Saksamaale 0:4), oli tema klubihooaeg nii muljetavaldav, et teda oli raske esikolmikust välja jätta. 2010. aastal lõi Messi 52 mängust (arvestatud on eelmise hooaja teist poolt ja käimasoleva hooaja esimest poolt) koguni 61 väravat (36. liigamängus koguni 45 väravat) ning andis 20 resultatiivset söötu. Käimasoleval hooajal on Messi liigas löönud 14 mänguga 17 väravat ja andnud 12 resultatiivset söötu.

Avalda arvamust: kelle neist kolmest valiksid sina maailma parmaks jalgpalluriks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles