Noor Eesti väravavaht debüteeris Rootsi kõrgliigas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Vaikla (väravavaht)
Andreas Vaikla (väravavaht) Foto: Erki Prozes / Postimees

Eesti koondise 19-aastane väravavaht Andreas Vaikla sai kirja oma esimese mängu Rootsi kõrgliigas, kui sekkus oma koduklubi Norrköpingu mängu Falkenbergi vastu vahetusest.

Vaikla sai oma karjääri esimese suure võimaluse Norrköpingu esikinda David Mitov Nilssoni vigastuse tõttu - veerandtunnise mängu järel põrkas mees vastasega kokku ning sai niivõrd pahasti vigastada, et pidi mängu pooleli jätma, vahendab Soccernet.

18. minutil vahetusest sekkunud Vaikla jõudis oma puuri puhtana hoida aga vähem kui kümme minutit - koduplatsil pallinud Falkenberg läks juhtima 26. minutil, kui Vaiklat tugeva latipõrkest sisse läinud löögiga tervitati.

Tõrjetööd tuli ka ülejäänud mängu jooksul Vaiklal teha kõvasti ning kui vastased 68. minutil vähemusse jäid ning valitsev meister Norrköping 77. minutil viimaks viigistas, võis arvata, et Vaikla debüütmäng toob ka punkte.

Falkenbergi meestel olid aga muud mõtted - 82. minutil tõrjus Vaikla küll nurgalöögijärgses olukorras esimese löögi, kuid teist enam pareerida ei jõudnud ning nii võtsid kolm punkti kaasa hoopis vähemuses võõrustajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles