Otsepilt: judokoondis jahib EMil olümpiapunkte

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis (valges) alistas Eesti meistrivõistlustel kõik oma vastased ipponiga.
Juhan Mettis (valges) alistas Eesti meistrivõistlustel kõik oma vastased ipponiga. Foto: Kristjan Teedema

Eesti judokoondis alustab maadlust Euroopa meistrivõistlustel Kaasanis. Kõik kolm EM-le sõitnud Eesti judokat maadlevad laupäeval Euroopa meistrivõistlustel olümpiapunktide eest. 

Kuni 90 kg kategoorias maadleva Aleksandr Marmeljuki esimeseks vastaseks on ukrainlane Synyavsky, kes on varasematel aastatel MK-etappidelt medaleid korjanud.

Kaal kõrgemas kategoorias kohtub Grigori Minaškin serblase Jurisiga, kellel on ette näidata kaks MK-etapi pronksmedalit. Raskekaallasel Juhan Mettisel on esimese ringi vastaseks sakslane Heinle. Loosi tahtel esimeses ringis esinumbritega ei kohtuta, kuid nii Mettisel kui Minaškinil on teises ringis ootamas kõrge asetusega judokad.

Olümpiareitingu arvesse lähevad viimase kahe aasta jooksul kogutud viis parimat tulemust pluss Euroopa meistrivõistluste punktid.  Judokate olümpiakvalifikatsioon lõppeb mai lõpus ning viimaseid punkte saab koguda EMil, Bakuu Grand Slamil ning Almaty Grand Prix’l.

Võistlused algavad kell 13.00 ning finaalblokk 17.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles