Eesti võistkond lõpetas MMi tubli kuuenda kohaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti võistkond saavutas segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel kuuenda koha ning ühtlasi teenisid Marie Turmann ja Harri Lill seitse taliolümpiamängude kvalifikatsioonipunkti.

Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver sõnas, et tegemist on väga tugeva tulemusega ning esmakordselt Eesti curlingu ajaloos teenis Eesti võistkond ka olümpiamängude kvalifikatsioonipunktid. «Marie Turmann ja Harri Lill näitasid Rootsis väga head taset. Võideti mitmeid võistkondi, mis asuvad meist maailma edetabelis eespool. Täna võib öelda, et ka olümpiaunistus võib saada reaalsuseks,» ütles Randver.

Konkurents segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel oli tänavu erakordselt tugev, võistlemas oli rekordarv võistkondi, kokku 42 paari.  Tänavused maailmameistrivõistlused on esimene 2018. aasta taliolümpiamängude kvalifikatsiooniturniir.

Segapaaris-curling kuulub alates 2018. aastast taliolümpiamängude programmi ning esmakordselt saab seda näha Pyeongchangi olümpial. Eestlaste seni parim saavutus pärineb 2015. aastast, mil jõuti segapaaris-curlingu MMi veerandfinaali ja saavutati viies koht. Toona esindasid Eestit tiitlivõistlustel Maile Mölder ja Erkki Lill.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed.

Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles