Frantsev: jumal tänatud, et standardolukordadest väravaid lööme

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia - Nõmme Kalju. Sergei Frantsev.
Levadia - Nõmme Kalju. Sergei Frantsev. Foto: Tairo Lutter

Nõmme Kalju peatreener Sergei Frantsev lausus pärast 1:0 võitu Paide Linnameeskonna üle, et on rahul tulemusega, kuid mitte esimese poolaja hajevil mänguga. Kalju pidi alates 41. minutist mängima vähemuses, kui Jasper Uwaegbulami löömise eest eemaldati Damiano Quintieri, ent teisel poolajal näidati kümnekesi hoopis paremat mängu kui avapoolajal täies koosseisus.

«Jalgpallis juhtub nii. Poisid olid tublid, et tulemuse välja võitlesid. On hetki, kui kaob maksimaalne keskendatus mängule ja kontsentratsioon langeb. Avapoolaeg näitas seda,» lausus Kalju peatreener Sergei Frantsev. «Aga kui mõisteti, et tuleb tegutseda motiveeritult ja professionaalselt, mängiti juba vastavalt oma tasemele. Platsil tuleb tegeleda oma asjadega ja teha seda õigesti.»

Kalju ainus tabamus sündis taas pärast Andrei Sidorenkovi suurepärast nurgalööki, mille suunas peaga väravasse Jorge Rodrigues. «Standardolukorrad on mängu lahutamatu osa. Jumal tänatud, et neist väravaid lööme!» naeris Frantsev.

Kalju on avaringi järel, kui kõik vastased on üksteisega korra kohtunud, liigatabelis esikohal. Saadud on vaid üks kaotus, kui teises voorus jäädi võõrsil alla Infonetile. «Muidugi on see tore. Aga see on kõik osa tervikust, osa edasisest tööst. Hiljem ei räägi sellest enam keegi,» sõnas Frantsev.

«Näitasime iseloomu, ehkki olukord läks keeruliseks. Tulime raskest seisust välja,» jäi ka ründaja Ats Purje mänguga rahule. «Standardolukorrad on meil praegu suur relv, see kannab vilja. Aga kindlasti ootaks ka endalt ja teistelt ründajatelt rohkem initsiatiivi ja väravaid. Ise pole veel päris õiget rütmi leidnud, tuleb valesid otsuseid ja jalad pole ka veel nii teravad kui võiks olla,» lisas hiljuti vigastusest jagu saanud Purje.

Paide peatreener Meelis Rooba sõnul vajanuks meeskond hädasti eelmises mängus punase kaardi saanud Martin Ustaali ja kollaste kaartide tõttu eemale jäänud Taavi Rähna abi. «Meil oli ikkagi kaks põhimeest puudu, ühe eksimuse pealt tuli see värav. Vastastel ei olnud tegelikult rohkem väga palju võimalusi ja usun, et põhimeestega oleksime suutnud selle mängu võita,» arvas Rooba.

Eriti kahju oli tal Ustaali puudumisest, keskpoolkaitses pidi seetõttu täna Nikita Novopašini kõrval tegutsema Uwaegbulam. «Täna olid keskpoolkaitsjad lõhkuvama suunitlusega, aga sinna oleks rohkem ühte «aju» vaja olnud. Sama lugu oli kaitses, kus oleksime vajanud rohkem tarkust,» tõdes Rooba. Rähna asemel keskkaitses Joosep Juha paariliseks olnud Andre Mägile oli tänavu tegemist alles esimese kohtumisega kõrgliigas. Mullu sai ta hooaja esimeses pooles Premium liigas kirja 13 kohtumist, ent neist viimane jäi juunikuusse.

Kolme kaotusega hooaega alustanud Paide on kerkinud tabelis esimese ringi lõpuks kuuendale kohale. «Oleks me täna võitnud, oleksin esimese ringiga väga rahul. Aga kuna oleme kahes viimases mängus valusaid punkte kaotanud, panen hindeks neli miinuse,» nentis Rooba. «Samas liigub meie mäng positiivses joones. Nüüd peame muidugi ka järgmises mängus ilma Vjatšeslav Zahovaikota hakkama saama,» viitas ta lõpuminutitel Jorge Rodriguesiga rüseledes teise kollase kaardi saanud ja väljakult eemaldatud ründajale. «Slavaga jäid täna ette kõik pallid pidama! Aga mis seal ikka, vaja on hakkama saada,» sõnas Paide juhendaja.

Nädala pärast kohtuvad Kalju ja Paide uuesti, sedapuhku järvamaalaste koduväljakul. Kalju peab aga veel enne seda teisipäeval ka ette 17. vooru kohtumise Infonetiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles