Ujumise EMile sõidab 24 Eesti sportlast

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimaade meistrivõistlused ujumises
Baltimaade meistrivõistlused ujumises Foto: Kert Saarma

UJUMINE. Nädalavahetusel peeti Tallinnas ujumise Balti meistrivõistlused, mis tõid Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva koondise nimekirja kolm uut nime. Nüüdseks on tiitlivõistlusele sõitva koondise nimekiri lukus ning mais minnakse Inglismaale koguni 24 ujujaga.

Kalev Spa 50 meetri basseinis peetud Balti meistrivõistlused olid meie koondisele edukad: Eesti suutis üldarvestuses jätta esikoha koju ning mis peamine, Londoni EMile sõitev koondis sai juurde kolm võistlejat. Nimelt täitsid EMi B-normi naistest Margaret Markvardt ja meestest Andri Aedma ning Arkadi Kalinovski. «Mul on hea meel, et need kolm sportlast, kellel veel ei olnud normi täidetud ja kes olid nii-öelda ääre peal, said sellega ikka hakkama. Aedma ja Markvardti kohta lootsime, et nad teevad oma ära, aga Kalinovski tuli küll üllatusena,» rääkis võistluste järel koondise peatreener Riho Aljand.

Tema sõnul on praegu raske öelda, millises vormis koondise liikmed on, sest igaühel on olnud eraldi treeningplaan ning seega ollaksegi veidi erinevates kohtades. «Eks paljud on veel tugevatest laagritest augus, näiteks need, kes on tulnud alles mägedest alla. Põhiline on see, et ma ei mäleta, millal Eesti oleks EMil nii suure koondisega käinud. Võib jääda väga-väga rahule, et meil on nii palju sportlasi, kes suudavad rahvusvahelistel võistlustel sellist taset näidata,» jäi Aljand nüüd lõplikult paika saanud koondisega igati rahule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles