Kangerti võidud tulid õigel ajal

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Tairo Lutter

Astana rattaklubi väärtuslikul töömesilasel Tanel Kangertil oli mõnes mõttes karjääri edukaim nädal, kui Vändra äss noppis Itaalias Giro del Trentino velotuuril kahe päevaga kaks võitu. Miks viimati 2012. aasta Šveitsi tuuril käed taeva poole tõsta saanud Kangert järsku konkurentidele tagatulesid näitas? Konkreetset põhjust polegi, sest rattaspordis on tähtsaid detaile väga palju. Aga Giro d’Italia on lähenemas ja selle valguses on seis lootustandev.

«Individuaalselt oli tõesti tore võita, eriti seetõttu, et need tulid üle tüki aja. Aga emotsiooni polegi väga lihtne kirjeldada, sest ma ei ole ka plaaninud, et nüüd tulen kohale ja hakkan võidu peale sõitma. Mis seal salata, kaks võitu tulid päris ootamatult,» tõdes Kangert, aga lisas, et tagantjärele mõeldes tulid esikohad sobival hetkel.

Klassi näitas eestlane ka eile Liege-Bastogne-Liege’i klassikul, kus ta sai 11. koha. «Ajastus oli tõesti hea. Kevadest oli natuke mõru maik suus, sest Pariis-Nice’i ja Kataloonia velotuuril ei õnnestunud ühelgi etapil korralikku tulemust teha. Enesetunne klappis, aga kevadel ja talve poole on alati üks käik puudu jäänud.»

Kangerti sõnul oli võite keeruline ennustada, aga vähemalt oli ta enesekindel ja teadis, et vorm on järjest paremaks läinud. «Hea seis on ootuspärane. Eelmisel aastal olin Trentinos ka päris hea, aga vahe oli selles, et nüüd treenisin talvel pisut intensiivsemalt ja võistlesin rohkem. Mul on vaja teatud kilometraaž ära sõita ja alles siis lähen teravamaks. Ka see aasta polnud erand,» selgitas neljakordne Eesti meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles