Tänak andis vanade rehvidega tormihoiatuse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina ralli laupäevane võistluspäev. Ott Tänak.
Argentina ralli laupäevane võistluspäev. Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Ott Tänak jõudis Argentina MM-ralli viimasel päeval kiiruskatse võiduni. Iseenesest poleks selles midagi väga erilist – senise karjääri jooksul oli ta WRC-sarjas varem suutnud seda juba 20 korda –, kuid tähelepanuväärseks muudavad selle DMACKi rehvid. Just need vanad, mida seni peeti üsna konkurentsivõimetuteks. See oli tormihoiatus kõigile konkurentidele, sest juba järgmisel rallil Portugalis on Tänakul kasutada uued ja väidetavalt hoopis paremad rehvid.  

DMACKi tiim võttis Tänaku võidust turunduslikult viimast. «Katse võit tähendab kõigile asjaosalistele väga palju – tõestasime, et meie rehv suudab sama auto all teiste tootjate rehvidega võrdset kiirust näidata,» vahendas DMACKi pressiteenistus tegevjuht Dick Cormacki sõnu. «Oleme teinud kõvasti arendustööd ja usun kindlalt, et suudame anda Otile rehvi, mida ta vajab, et demonstreerida allesjäänud hooaja jooksul tema enda ja meie kiirust.»

Sellest, et tippseltskonnas ainsana DMACKi rehve kasutav Tänak saab mais Portugalis sõidetavaks ralliks uued rehvid, on räägitud pikka aega. Konkurentsivõimelise rehvi tootmiseks on palgatud seni konkurentide juures head tööd teinud insener. Usinasti on tehtud kõikvõimalikke teste ning Tänak on korduvalt märkinud, et asjad liiguvad õiges suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles