Crystal Palace jõudis klubi ajaloos teist korda karikafinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Connor Wickham (paremal) kerkis Crystal Palace'i kangelaseks.
Connor Wickham (paremal) kerkis Crystal Palace'i kangelaseks. Foto: SCANPIX

Inglismaa karikasarja teine finalist on Crystal Palace, kes alistas Wembley staadionil peetud poolfinaalis 2:1 Watfordi. Finaalis kohtutakse Manchester Unitediga.

Palace asus mängu juhtima juba 6. minutil, kui täpne oli Yannick Bolasie. Troy Deeney viigistas 55. minutil seisu, ent vaid kuus minutit hiljem vastas täpse pealöögiga Connor Wickham ja see osutuski võiduväravaks.

Palace on varem Inglismaa karikavõistluste finaalis mänginud vaid korra, kui 1990. aastal mindi vastamisi samuti Manchester Unitediga. Avamäng lõppes 3:3 viigiga ja toonaste reeglite järgi tähendas see viis päeva hiljem peetavat kordusmängu, mille United võitis 1:0.

Eilses poolfinaalis tänu Anthony Martiali kolmanda lisaminuti väravale Evertonist samuti 2:1 jagu saanud United mängib Inglismaa karikafinaalis 19. korda, jõudes sellega taas ühele pulgale kahe viimase aasta võitja Londoni Arsenaliga. Viimati oldi finaalis 2007. aastal, kui lisaajal jäädi alla Chelseale. Karika on United võitnud 11 korda ja selles arvestuses ollakse Arsenali järel teisel kohal, viimane võit tuli 2004. aastal Millwalli üle.

Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles