Jaanimaa etendab ajaloolises vastasseisus olulist rolli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa koondise särgis.
Dener Jaanimaa koondise särgis. Foto: Tairo Lutter

Eestlasi on vaimustanud Martin Müürsepa mäng korvpalli euroliigas ning väiksemate eurosarjade võitmine, ajalooline oli ka Mart Poomi kuulumine jalgpalli Meistrite liiga finaali jõudnud Londoni Arsenali väravavahtide hulka, kuid tänavu kevadel on kahtluseta Eesti kõige kõrgemal tasemel tegutsev pallimängija käsipallur Dener Jaanimaa. Pühapäeva õhtul oli ta oluline tegelane selle spordiala suures vastasseisus, kus sakslaste THW Kiel kohtus Meistrite liiga veerandfinaalis Barcelonaga.

«Käsipallis on see tõeliselt ajalooline vastasseis, kogu Euroopa kandis seda mängu üle,» rääkis hooaja keskel eneselegi ootamatult Saksamaa tippklubiga liitunud eestlasest pommitaja. «Kindlasti oli see minu senise karjääri kõige suurem mäng ning võit üks olulisemaid.»

Kiel suutis koduväljakul noppida tiitlikaitsja üle väga väärtusliku võidu 29:24. Jaanimaa hinnangul tähendab kodus saavutatud viieväravaline edu siiski vaid seda, et laupäeval Barcelonas peetavale mängule minnakse olukorras, kus mõlema meeskonna edasipääsulootused on võrdsed. «Kodus saavutatud edu võib väga kiiresti käest libiseda,» nentis ta.

Avavaatuse võidu võtmena tõstis Jaanimaa esile kodupubliku toetust. Suurt heitlust jälgis tribüünidel üle 10 000 pealtvaataja. Mõistagi ei piisanud vaid fännide ergutuskisast, vaid ka mehed ise pidid platsil tegutsema suurepäraselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles