Eesti tõusis eduka MMi järel maailma edetabelis rekordkõrgele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Maailma curlingu liidu värskelt avaldatud segapaaride curlingu edetabelis on Eesti tõusnud läbi aegade kõige kõrgemale ehk 10. kohale. Uus edetabel avaldati möödunud nädalavahetusel Rootsis lõppenud segapaaride curlingu maailmameistrivõistluste järel, kus Eesti paar Marie Turmann ja Harri Lill saavutas kõrge 6. koha. 

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on edetabelis kõik vanad tuntud tugevad tegijad. «Edetabeli TOP 10-s on uute tulijatena lisandunud vaid Eesti ja Ungari. Meie head taset näitab seegi, et üks tugevamaid curlinguriike Šotimaa on Eestist vaid ühe koha võrra eespool,» tunneb Randver head meelt tulemuste üle. 

«Alates eelmisest hooajast on curling ka olümpiaala ning aastaga on konkurents ja professionaalsus curlingus kasvanud meeletu tempoga. Olümpiale pääsevad lisaks korraldajamaale vaid 8 parimat riiki. Segapaaride curlingus on konkurents tihedamgi kui meeste või naiste curlingus. Eesti jaoks on kõige olulisem see, et oleme suures mängus sees ja unistus olümpiale jõudmisest elab,» sõnas Randver. 

Curlingu maailma edetabeli liider on Rootsi Venemaa ja kahekordse maailmameistri Ungari ees. Võrreldes 2015. aasta tulemustega on Eesti edetabelis tõusnud nelja koha võrra. Edetabeli koostamisel, mida korrigeeritakse kord aastas peale maailmameistrivõistlusi, arvestatakse viimase kuue aasta tulemusi ning tugevaima kaaluga on just viimaste aastate tulemused. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles