Kirsipuu Hongkongi meeskonnas sõitmise eest palka ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ojavee (vasakul) loodab koos Jaan Kirsipuuga tegusid teha tänavu Saaremaal peetavatel Eesti meistrivõistlustel.
Mart Ojavee (vasakul) loodab koos Jaan Kirsipuuga tegusid teha tänavu Saaremaal peetavatel Eesti meistrivõistlustel. Foto: Champion System

Eesti jalgrattalegend Jaan Kirsipuu kinnitas, et tema ainsaks teenistuseks Hongkongi meeskonnas Champion System on võidusõitudel teenitav auhinnaraha. Loomulikult kaetakse reisimise ja võistlemisega seotud kulud.


Kui 41-aastane veteran, karjääri jooksul miljoneid kroone teeninud mees võib maailma avastamise nimel endale säärast luksust lubada, siis teise eestlasena Champion Systemi ridadesse kuuluva Mart Ojavee leping näeb ette ka kindla töötasu.

«Üldjoontes on meie meeskond nagu Prantsuse amatöörtiim,» võrdles Kirsipuu, kes palus ennast nimetada «puhtaks amatöörsportlaseks». «Meeskonda kuulub palju sõitjaid, kes end tõestada soovivad. Hongkongi poisid teevad ka muud tööd. Samas on osa meeste tase selline, et neile pole ka põhjust palka maksta.»

Ainsa Eesti ratturina Tour de France’il etapi võitnud ja liidrisärki kandnud Kirsipuu sõnul tundsid talvel tema teenete vastu huvi ka teised väiksemad Euroopa ja Aasia tiimid, kuid tõsiselt ta meeskonna vahetamist ei kaalunud.

«Peasponsor võtab meeskonna rohkem enda kontrolli alla. Eelmisel aastal oli mänedžeril raha vähe ja ta pidi paljude asjadega üksi hakkama saama. Tulemuseks oli suur korralagedus ja neile ratturitele, kel soovi kuhugi välja jõuda, nappis võistlusi,» meenutas Kirsipuu.

Täna Hongkongi lendavad ning sealt kaheks nädalaks Taisse treeninglaagrisse siirduvad Kirsipuu ja Ojavee avavad hooaja ilmselt kuu lõpus Malaisias algaval Langkawi velotuuril. Täpne koosseis pannakse paika vahetult enne võistlust. Kalender saab jätku veebruaris kahe ühepäevasõiduga Mumbais.

Kaua veel, Kirsipuu? Sellele küsimusele jäi mees vastuse võlgu. Praegu teab ta vaid, et hooaja esimene pool lõpeb aprillis Korea tuuriga. Mis saab suvel, on tema jaoks veel tume maa.
«Reisimine ja uute maade avastamine pakub mulle endiselt naudingut. Loomulikult tahan end ka vormis hoida, kuid suusatamine ei sobi mulle üldse. Suusk libiseb aeglaselt ja päevast päeva sellega tegeleda on igav,» rääkis Kirsipuu.

Mullu esikohata jäänud ja vaid korra poodiumile tõusnud Ojavee loodab aga võimalikult vähe Eestis võistelda – kevadel lõppev Aasia-kalender peaks jätku saama Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles