Eesti koondislane Soomes lõppenud hooaja järel: usun, et täitsin välismängijale pandud ootused

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliise Hollas.
Eliise Hollas. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallur Eliise Hollas mängis lõppenud hooajal esmakordselt välisklubis – Sõmerpalu vallast pärit 22-aastane temporündaja esindas Soome meistriliigas üheksanda koha saanud Pieksamäki Volley naiskonda. Intervjuus volley.ee portaalile jagab ta oma Soome-muljeid nüüd ka lugejatega.

Said Soomes oma koduklubi eest palju mängida. Kui õnnestunuks nii enda kui ka klubi hooaega pead?

Sain tõesti palju mängida: olin kõigis mängudes algkoosseisus ja välja mind kordagi ei vahetatud. Usun, et täitsin välismängijale pandud ootused. Ka ise jäin oma hooajaga rahule: üldiselt mängisin oma koha välja, ebaõnnestunud mänge oli kogu hooaja peale paar-kolm, kirjutas VSport.ee. 

Klubi lõpetas hooaja üheksanda kohaga ja seega jäi eesmärgiks seatud veerandfinaalikoht saavutamata. Võitlus esikaheksasse pääsu nimel kestis veel viimaste põhiturniiri mängudeni, kuid kahjuks ei suutnud me põhikonkurentide vastu piisavalt punkte koguda ja lõpuks olime just meie need, kes play-offi ei pääsenud. See tähendas üleminekumänge esiliigas teise koha saavutanud Nurmon Jymy võistkonnaga. Seal tuli selgelt välja meistri- ja esiliiga võistkondade tasemevahe ning erilisi probleeme meil ei tekkinud. Võitsime kolme võiduni kestvas seerias 3:0, 3:1 ja 3:0 ja meie klubi säilitas koha meistriliigas. 

Kuidas sind naiskonnas vastu võeti ja Soomes kohanesid?

Võistkonda võeti mind hästi vastu. Kui augusti keskel testimisele läksin, hakkas mulle seal kohe meeldima. Soomes kohanemisega mul probleeme ei olnud. Võistkonnas käis suhtlus põhiliselt inglise keeles, soome keelest saan ma päris hästi aru, kuid ise eriti ei räägi. Mängudele sõit võttis päris kaua aega, sest lühim võistlusreis oli umbes nagu sõit Võrust Tallinna. Enamik Soome võistkondadest asuvad väiksemates linnades. Ka Pieksämäki on üsna väike, elanike arvu poolest vist enam-vähem Võru-suurune.

Mis on Soome ja Eesti meistriliiga peamine erinevus?

Soome liiga on kindlasti professionaalsem kui Eesti meistriliiga. Usun, et suur välismängijate hulk andis liigale tugevust juurde. Taseme poolest oleks Kohila naiskonnal paras Soomes mängida. Sel hooajal oli Soome liiga väga tasavägine. Põhiturniiri võitnud ja viimastel aastatel valitsenud Salo Viesti jäi seekord hõbedale ja meistriks tuli hoopis HPK naiskond. Kuid kõige tihedam võitlus oli tegelikult tabeli keskosas. Soomlastest võistkonnakaaslased ütlesid, et see oli viimaste aastate üks tasavägiseim ja võrdseim hooaeg. 

Kas jätkad järgmisel hooajal samas klubis või on pakkumisi mujaltki?

Praegu mul veel ühegi võistkonnaga lepingut sõlmitud ei ole. Eelmise hooaja klubiga olen ühenduses ja sealt on huvi olemas, kuid tegelikult sooviksin mõnda tugevamasse võistkonda pääseda. Eks näis, millised võimalused tekivad. 

Algamas on uus EM-tsükkel. Kas liitud Eesti koondisega?

Koondise laager hakkas meil esmaspäeval, 25. aprillil. Oluline EM-valikturniir toimub 20.-22. mail Tallinnas. 

Kas mängid suvel ka rannavollet või oled ainult saalivõrkpallile keskendunud?

Suvel mängin ikka rannavollet ka. Mingeid suuremaid plaane ei ole teinud, aga vähemalt Eestis toimuvatel võistlustel tahaks osaleda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles