Video: Joel Lindpere särav karjäär ja ilusad väravad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere
Joel Lindpere Foto: SCANPIX

Täna teatas karjääri lõpetamisest legendaarne Eesti jalgpallikoondislane Joel Lindpere. 34-aastane poolkaitsja peab lahkumismängu juunis, kui Eesti kohtub Lillekülas Andorraga.

Lindpere alustas karjääri Nõmme Kaljus, kuid liikus peagi Flora süsteemi, kus esindas lisaks esindusmeeskonnale ka Lelle ja Valga klubisid. Aastal 2005 mängis Lindpere Sofia CSKA ridades ja tuli ka Bulgaaria meistriks. 2007.–2009. aastal mängis Lindpere Norras ja esindas Tromsö klubi.

Seejärel siirdus poolkaitsja üle ookeani ja tegi endale nime New York Red Bullsi ridades, kus kerkis tõeliseks fännide lemmikuks. Koos selliste staaridega nagu Thierry Henry ja Rafael Marques tõusis Lindpere klubis põhitegijaks. Tema karjääri kaks viimast välisklubi olid Chicago Fire ja Ostrava Banik. Eelmisel hooajal taasliitus Lindpere Nõmme Kaljuga, kus sai alguse tema edukas ja värvikas jalgpallurikarjäär.

Eesti koondist on Lindpere esindanud 106 korda ja löönud seitse väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles