Uus Toyota sai legendaarse Tommi Mäkineni käes põhjalikud tuleristsed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen sai uut Toyotat põhjalikult testida.
Tommi Mäkinen sai uut Toyotat põhjalikult testida. Foto: SCANPIX

2017. aastal autoralli MM-sarjaga liituv Toyota tehasetiim on juba nädal aega uut autot testinud ning viiel päeval istus roolis neljakordne autoralli maailmameister Tommi Mäkinen.

Kuna Toyota pole jätkuvalt uueks hooajaks sõitjaid leidnud, istus esimeseks testiks rooli kogenud Mäkinen ise, kes peab muidu tiimipealiku ametit. Viie päevaga läbis soomlane ligi tuhat testikilomeetrit, lubades seejärel rooli kaasmaalase Juho Hännineni.

«Esimest korda autoga kihutades oli väga eriline tunne,» sõnas Mäkinen pärast Soomes Puuppola lähedal toimunud esimest testi väljaandele Autosport. «Loomulikult on veel asju, mille kallal tööd teha, aga oleme saanud väga palju tagasisidet, millest on kõvasti abi. Auto liigub, ta liigub hästi ja saame peagi veel mõne eksemplari kätte. Teist testiautot praegu ehitatakse ja varsti jõuab see Lõuna-Euroopasse, et seal testidega jätkata,» märkis Mäkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles