Kuuba ja Rüütel lõpetasid sulgpalli EMi 9. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Foto: Erakogu

Sulgpalli Euroopa meistrivõistlustel debüüdi teinud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel saavutasid 9. koha. Sellega kordasid Kuuba ja Rüütel läbi aegade Eesti sulgpallurite parimat tulemust EMil paarismängus.

Varem on paarismängus sama koha välja võidelnud ühel korral Piret Hamer ja Helen Reino 2004. aastal. Kuuba ja Rüütel, kes said eelmisel aastal juunioride EMil pronksi, on end kiiresti mänginud pildile ka täiskasvanute konkurentsis. Pärast eilset võitu tšehhide Magdalena Lajdova ja Denisa Sikalova üle tulid kuueteistkümne parema seas eestlaste vastasteks täna võistluste suurfavoriidid taanlased Kamilla Rytter Juhl ja Christinna Pedersen.

Taani paar on valitsevad Euroopa meistrid ning MMi hõbemedalistid. Kuigi mängu võitjates kahtlust ei tekkinud, suutsid Kuuba ja Rüütel siiski mitmetes pallivahetustes osutada südi vastupanu ning mängutulemuseks jäi 21:12, 21:12.

«Tegime liiga palju vigu servil ja servi vastuvõtul. Kui saime palli mängu, siis suutsime juba võrdselt vastu mängida küll,» arvasid Kuuba ja Rüütel tänasest mängust. «Kindlasti oli EMil osalemine kasulik kogemus, nägime, kuidas on mängida absoluutsete tipp-paaride vastu,» võtsid Nõo Sulgpalliklubist sirgunud noored EMil saadud kogemuse kokku.

EMile pääses maailma edetabeli alusel 32 paremat Euroopa paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles