Video: Taaramäe tiimikaaslaselt võeti Romandia tuuril etapivõit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilnur Zakarin (paremal) sai küll lõpujoonel rõõmustada, kuid kohtunike otsusega tõusis võitjaks siiski hoopis Nairo Quintana (vasakul).
Ilnur Zakarin (paremal) sai küll lõpujoonel rõõmustada, kuid kohtunike otsusega tõusis võitjaks siiski hoopis Nairo Quintana (vasakul). Foto: SCANPIX

Šveitsis peetava Romandia velotuuri 173 km pikkusel teisel etapil ületas esimesena lõpujoone Katjuša meeskonna rattur Ilnur Zakarin, kuid tema võit tühistati enne poodiumitseremooniat, sest ta oli lõpusirgel takistanud määrustevastaselt Nairo Quintanat.

Etapivõitjaks krooniti seega Quintana, Zakarini järel sai kolmanda koha Rui Costa. Quintana ründas kuus ja pool kilomeetrit enne finišit ning temaga suutis kaasa minna vaid Zakarin, kelle heaks oli senise etapi jooksul kõvasti tööd teinud Rein Taaramäe. Etapivõitjaks tõusmisega sai Quintana ka boonussekundeid ja edestab tuuri üldarvestuses nüüd Zakarinit 18 sekundiga. Kolmas on Movistari sattur Jon Izaguirre Insausti.

Taaramäe lõpetas tänase etapi 25. kohaga, kaotades Quintanale 1.34. Üldarvestuses on eestlane samuti 25. kohal ja kaotab liidrile täpselt kaks minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles