Juhkami ja Toobal finaalis, Kreek ja Kajalina püüavad sama otsustavas mängus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami
Martti Juhkami Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval ja kolmapäeval jätkati Prantsusmaal kahe võiduni peetavate võrkpalli poolfinaalseeriatega, kui korduskohtumises olid võidukad kõik kolm Eesti võrkpallurite koduklubi. Seejuures kindlustasid Martti Juhkami ja Kert Toobal koha finaalis, Ardo Kreek ja Anna Kajalina püüavad sama otsustavas kolmandas mängus. 

Prantsusma kõrgliigas viigistas Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley poolfinaalseeria neljal viimasel aastal meistriks kroonitud Toursi vastu, saavutades koduväljakul peetud korduskohtumises 3:2 (18, -21, 16, -14, 11) võidu. Eesti koondise temporündaja aitas võitjaid 7 punktiga. Finaalikoht mängitakse välja laupäeval Toursis, vahendas volley.ee.

«Teise mängu alguses olime ise kindlamad ja agressiivsemad. Nüüd tuleb kõik laupäeval välja panna, et oleks asja samasse saali, kus Kert ja Martti juba koha kindlustasid. Oma mängust ei ole suurt midagi positiivset rääkida, sest viie geimiga seitse punkti tuua ei ole teab mis saavutus. Aga ei olegi oluline, peaasi et meeskond võidab,» võttis korduskohtumise kokku Kreek.  

Pärast poolfinaalseeria avavaatuse kaotust suutis Prantsusma kõrgliigas viigiseisu jalule seada ka Anna Kajalina koduklubi St Raphael, kes oli kodupubliku toetusel avageimi kaotuse järel 3:1 (-23, 15, 16, 19) üle St Cloud'ist. Kajalina tõusis 17 puktiga võitjate teiseks skooritegijaks. Sarnaselt Pariisi meeskonnale peab  St Raphael otsustava kolmanda mängu laupäeval võõrsil. 

B-divisjonis finaalkoha kindlustanud Rennes Volley mängis ka teistkordsel kohtumisel Martigues`i võistkonna üle 3:0 resultaadiga, loovutades poolfinaalseeria kordusetenduses koduvõistkonnale geimides vastavalt 21, 21 ja 23 punkti. Nii Martti Juhkami kui Kert Toobal kogusid võitjate ridades viis punkti.

Toobali sõnul Rennes poolfinaalseerias veel parimat mängu ei näidanud: «Kaks korda võitsime 3:0, seega peab rahul olema. Mõlemas mängus oli geime, mis olid pingelised ja oleks võinud kalduda ka vastasele. Midagi erilist me ei näidanud, selline keskmisel tasemel etteaste, nagu oleme terve selle hooaja mänginud. Loodan, et finaalis oleme natuke teravamad ja kindlamad. Finaalivastane on teada ja hakkame sättima oma mängu nende vastu. Loodan, et meil on kõik mehed rivivs ja lõpetame finaali viimase punkti võitmisega.»

Juhkami tõi välja Rennes`i meeskonna võitlusvaimu. «Sellel hooajal on tavaks, et ükskōik, mis seis on, siis meeskond võitleb lõpuni ja üldjuhul kallutame geimilõpud enda kasuks. Play-offides on kõige olulisem võita ja mänguilu ei ole alati kõige olulisem. Elu ja surma peale mäng on ees ja kindlasti on igal mehel siht silme ees, et hooaeg võimsalt lõpetada,» selgitas Juhkami.

7. mail Pariisis toimuvas finaalmängus on põhiturniiri parima Rennes Volley vastaseks põhiturniiril teiseks tulnud Nice esindus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles