Olümpiamängudel osalenud USA kõrgushüppaja jäi võika õnnetuse tagajärjel halvatuks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Nieto.
Jamie Nieto. Foto: SCANPIX

USAs vigastas end treeningul 39-aastane endine kõrgushüppaja Jamie Nieto, kes jäi õnnetuse tagajärjel halvatuks.

Nieto oli laupäeval treenimas USA olümpialootustega ühes California ülikoolis, kui maandus pärast üht hüpet nii halvasti, et kukkus pea peale. Juhtunu oli nii tõsine, et Nieto lennutati koheselt USC haiglasse ning tema mänedžeri Paul Doyle'i sõnul vaakus kõrgushüppaja elu ja surma vahel. Doyle lisas, et õnneks selgus siiski, et oma kaela Nieto ei murnud ja ka tema selgroog jäi terveks.

Siiski ootab endist olümpiasportlast ees pikk taastusraviperiood, mille muudab aga oluliselt keerulisemaks asjaolu, et vaid päev enne õnnetust tühistas Nieto oma elukindlustuse. Oma abikäe on aga Nietole ulatanud mitmed sportlased, kes on hakanud tema ravikulude katteks raha koguma.

Nieto osales olümpiamängudel 2004. ja 2012. aastal. Kreekas saavutas ta tulemusega 2.34 neljanda koha, Londonis hüppas ta 2.29 ning sai kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles