Tombak kukkus kõvasti, kuid sõitis lõpuni

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Tombak
Janek Tombak Foto: Margus Ansu

Pühapäeval Itaalias Vareses peetud meeste grupisõidus sai eestlane Janek Tombak 36. koha. Võistluse rikkus kukkumine distantsi keskel, mis Tombaku jalale ja seljale liiga tegi.


«Mõned ratturid ees kukkusid ning sõitsin neile otsa. Kukkusin vastu rajapiiret ning sain päris kõva paugu,» kirjeldas Tombak. «Reie peal on 15 sentimeetri pikkune verevalum. Lisaks läks selg paigast ära. Vahetult pärast õnnetust mõtlesin, kas üldse tasub sõitmist jätkata.»



Tombak on sel hooajal ebaõnne tõttu – kord on tal purunenud kumm, siis jälle tulnud üle elada kukkumine – teeninud varem loodetud kaheksa asemel vaid ühe võidu.


 Ka MMil kukkumine lõi rütmi paigast ning valutava selja ja jalaga oli raske pärast kõrgeid kohti püüda.



«Kuigi Rein Taaramäe ja Erki Pütsep aitasid mind peagrupile jälle järele, nõudis see kohutavalt energiat,» nentis Tombak. «Lisaks oli rada üsna keeruline. Laskumistel venisid grupid pikaks ning pidi kõvasti tööd tegema, et etteotsa tõusta. Kõik see väsitas ning poolvigasena ei leidnud otsustavatel hetkedel piisavalt jõudu. Olin üsna süsi.»



Tombakule tekitasid probleeme veel pidurid. Nimelt pidi ta mitu korda suurel kiirusel peaaegu et rajalt välja võitma.



«Klubi paigaldatud pidurid ei pidurdanud nii sujuvalt nagu vaja,» selgitas Tombak.



Lisaks rääkis eestlane, et rada oli väga keeruline ning vihma korral oleks võinud mitmed sadulamehed laatsaretti sattuda. Kuigi Tombak oli üsna pettunud, rõõmustas ta vähemalt sõidu lõpetamise üle. Enne puhkust on eestlasel jäänud veel kolm tuuri, kuid vigastuse tõttu pole osalemine kindel.



«Kes ei tahaks hooajale ilusat punkti panna,» sõnas Tombak. «Loodan, et saan võistelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles