NBAs ei saa vigastustest üle ega ümber

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NBA parimale mängijale Stephen Curryle tegid aastaid muret hüppeliigese vigastused, mis on viimastel kuudel taas tagasi hiilinud. Suurem koormus läks seega põlvedele ja nüüd ongu Curry mõneks ajaks audis.
NBA parimale mängijale Stephen Curryle tegid aastaid muret hüppeliigese vigastused, mis on viimastel kuudel taas tagasi hiilinud. Suurem koormus läks seega põlvedele ja nüüd ongu Curry mõneks ajaks audis. Foto: AP/Scanpix

See kevad ei tulnud teisiti. Korvpalliliiga NBA play-off'i alguses on peamist kõneainet andnud staaride vigastused, mitte põnevusest pakatavad seeriad. Häid lahinguid on, aga peamiselt tiimide vahel, kes suurde mängu lõpuks ei sekku. Kas ajutised vigastuste lained annavad alust väita, et tippkorvpallis on tervisehädasid varasemast rohkem ja noored peaksid oma harjumused üle vaatama?

Suures pildis on olulisim NBA läbi aegade parima põhihooaja teinud Golden State Warriorsi liidri Stephen Curry väljaväänatud põlv, mis hoiab teda platsilt eemal vähemalt poolteist nädalat. Või siis mitte. Täiskoosseisus Los Angeles Clippers oleks olnud haavatud Warriorsile igati vääriline vastane, kes võinuks tiitlikaitsjad juba teises ringis uppi lüüa.

Tervisehädadest räägitakse tippkorvpallurite puhul aina rohkem, aga kas vigastused on sagenenud? Võrreldes 1980.–1990. aastatega küll, aga näiteks lõppenud NBA põhihooajal jätsid pallurid vigastuste tõttu vahele vähem mänge kui kahel varasemal hooajal. Kõige enam torkavad fännidele ja meediale silma lühiajalised kriisid, millest viimane jäi 2014. aasta sügisesse.

Noorte ja andekate ässade terviseprobleemid teevad murelikuks paljusid, sest klubide toetajad jälgivad oma lemmiktiime peamiselt lootuses, et mõne aasta pärast suudetakse äsja noormängijate draft'ist leitud talentide abil tiitlipretendete hammustada ja lõpuks ise troonile tõusta. Kui 2014. aastal langesid mõne kuu jooksul draft'i esimesest 11 valikust kaheksa eri jamade tõttu rivist välja, sai NBA n-ö põhjakiht kaela kollektiivse külma duši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles