Jaanimaa otsustava Meistrite liiga mängu eel: vahe võib kiiresti sulada

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa.
Dener Jaanimaa. Foto: Liis Treimann

Laupäeva õhtul selgub, kas Eesti käsipallikoondise pommitaja Dener Jaanimaa koduklubi THW Kiel pääseb Euroopa Meistrite liigas nelja parema sekka. Veerandfinaali avamängus kodus tiitlikaitsjast Barcelona Lassast 29:24 jagu saanud Kiel peab korduskohtumise Barcelonas Eesti aja järgi kell 19:30.

Avamängus kaks väravat visanud Jaanimaa rääkis, et mängu võit andis meeskonnale suurepärase emotsiooni, aga finaalturniirile viivast teekonnast on käidud vaid pool. «Kui näitame võõrsil kas või kohtumise ühes faasis viletsat mängu, võib vahe kiiresti sulada. Barcelona on väga kõrge tasemega meeskond ja viieväravalisele edule vaatamata on mõlemal ilmselt võrdsed võimalused edasi pääseda,» rääkis Jaanimaa.

26-aastane Jaanimaa tunnistas, et kaks veerandfinaalkohtumist on tema senise karjääri olulisimad mängud. «Loodan korduskohtumises samuti platsile pääseda, aga meeskonna jaoks tervikuna on olulisim kõigi vahenditega võit koju tuua.»

Meistrite liigas on üks poolfinalist juba selge. Poolakate Kielce Vive Targi sai kahe mängu kokkuvõttes vaid ühe tabamusega 57:56 jagu Saksamaa klubist Flensburg-Handewittist. Laupäeval võõrustab kolmeväravalises edus ungarlaste Veszprem makedoonlaste Vardarit ja pühapäeval kaheksaväravalises edus Pariisi St. Germain RK Zagrebit.

Soome meistrivõistlustel võitis Sten Toomla koduklubi HC West poolfinaalseerias Valdar Noodla tööandja Helsingi Dickeni 3:1 ja kohtub kolme võiduni toimuvas finaalseerias Riihimäki Cocksiga. Kolmandas ja neljandas poolfinaalkohtumises viskas Toomla Westi kasuks 4 ja 7 ning Noodla Dickeni kasuks 5 ja 4 väravat. Finaalseeria algab 4. mail Cocksi koduväljakul. 3. mail alustatakse Vantaas pronksiseeriat Atlase ja Dickeni vahel.

Mikk Pinnoneni koduklubi Afturelding kaotas Islandi meistrivõistluste poolfinaalseerias võidetud avamängu järel Valurile kaks kohtumist järjest ning on kolme võiduni mängitavas seerias nüüd 1:2 kaotusseisus. Neljapäeval võitis Valur kodus 30:24. Pinnonen viskas Aftureldingu kasuks 3 väravat. Seeria jätkub laupäeval.

Andris Celminši tööandja Riko Ribnica alustas Sloveenia meistrivõistluste finaalringi hiilgavalt, kui viigistas liidri Celje Pivovarna Laškoga 27:27. Celminš viskas ühe värava. Riko Ribnica on tabelis 4. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles