Täna: Kangur ja Varese jahivad pääsu finaali

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (paremal).
Kristjan Kangur (paremal). Foto: SCANPIX

Kristjan Kanguri koduklubi Varese mängib täna Chaloniga pääsu nimel FIBA Euope Cupi finaali. 

Prantsusmaal Chalonis peetava Final Fouri esimene poolfinaal algab Eesti aja järgi kell 19.30. FIBA ametlikul lehel tehtud mängu eelvaates ennustatakse suureskoorilist kohtumist. Nimelt on Chalon Europe Cupi parima rünnakuga meeskond, visates keskmiselt 90,4 punkti mängus.

Ka Varese on rünnakul mänginud efektiisvelt, skoorides keskmiselt 81,6 punkti. «Kui meil avaneb rünnaku esimesel kaheksal sekundil viskepositsioon, siis sooritame viske hea meelega. Oluline on mitte lasta vastastel lihtsaid korve visata. Võtme hetkeks saab meie jaoks rünnakult kaitsesse üleminek. Oleme seda treeninud terve nädala,» rääkis Varese peatreener Paolo Moretti.

Varese on näidanud, et suudavad hästi kaugelt tabada, olles võistlussarjas kolmepunktivisete tabavuselt 42,4 protsendiga paremuselt teine meeskond. Chalon ei jää Varesele palju alla ning on näidanud 41,6 protsendilist täpsust. Siin on aga oluline rõhutada, et Chalon viskab mängus kolmese joone tagant peale keskmiselt 27 korda Varese 21 vastu.

Kahepunktiviske protsendi poolest on Varese Final Fouri nõrgim meeskond, näidates siiski soliidset 52,6 protsendilist tabavust. Chaloni vastav number on 56,3 protsenti.

Teises poolfinaalis kohtuvad Frankfurti Skyliners ja Jenissei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles