Warriorsi rekordini aidanud treener asub Lakersit mudast välja tooma

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luke Walton.
Luke Walton. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel korvpalliliiga NBA nõrgimate meeskondade sekka vajunud Los Angeles jõudis kokkuleppele praeguse Golden State Warriorsi abitreeneri Luke Waltoniga. Mängijakarjääri ajal pikka aega Lakersit esindanud Walton asub klubi peatreeneriks pärast selle hooaja lõppu.

Kobe Bryanti hüvastijätutuuri tähe all möödunud põhihooajal kogus Lakers 17 võidu kõrvale koguni 65 kaotust ja jäi läänekonverentsis viimaseks. Palju paremini ei läinud ka aasta varem, kui saldoks jäi 21 võitu ja 61 kaotust. Mõlemal hooajal juhendas Lakersit Byron Scott, keda peetakse NBA üheks vanamoodsamaks (ja samal ajal kehvemaks) treeneriks.

36-aastase Waltoni ülesandeks on Lakers peamiselt noortele mängijatele toetudes üles ehitada. Kui vabaagentide turult või vahetustehingutega ei õnnestu ühtegi tippmängijat hankida, on Lakersi peamised nurgakivid mängujuht D'Angelo Russell, jõuline äär Julius Randle ja ilmselt ka tagamees Jordan Clarkson, kes saab sel suvel suure palgatõusu.

Walton tõestas oma väärtust selle hooaja alguses, kui Warriorsi peatreener Steve Kerr taastus seljaoperatsioonist ja ei saanud väljaku kõrval meeskonda juhendada. Walton võttis Kerri kohustused üle ja tema käe all alustati põhihooaega rekordilise 24 võiduga. Kui Kerr lõpuks tagasi tuli, oli Warriorsi saldo 39-4. Golden State'i hoog ei raugenud eriti ka järgnevatel kuudel ja 73 võiduga püstitati uus põhihooaja rekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles