Varem Venemaad esindanud ujuja hakkab võistlema Eesti eest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Kendzior.
Alina Kendzior. Foto: Twitter/@AlinaKendzior

18-aastane Alina Kendzior, kes varasemalt esindas Venemaa koondist, on otsustanud hakata esindama Eestit ning stardib juba kahe nädala pärast toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel just Eesti. 

Eestis sündinud, kuid Moskvas üles kasvanud Kendzior on veetnud selle hooaja Ameerikas Louisville'i ülikoolis ning osales ka USA üliõpilasmeistrivõistlustel, kus saavutas teateujumises teise koha, kirjutas Priit Aaviku ujumisblogi.

Lisaks on Kendziori näol tegemist Euroopa juunioride meistriga, kes 2013. aastal krooniti võitjaks 4x200 meetri vabalt teateujumises, kui ta esindas Venemaa koondist. Tema 100 meetri seliliujumise isiklik rekord on kuu aega tagasi ujutud 1.02,67, mis on praegu kehtivast Eesti rekordist ligi 0,7 sekundit kiirem. Lisaks on tegemist väga hea vabalt- ning kompleksujujaga. 

Venemaa ujumisliit on nõus faktiga, et Kendzior vahetab spordikodakondsust ning enne EMi on vaid paberite vormistamise küsimus, et ta saaks EMil võistelda. Eestis hakkab ta esindama Garanti spordiklubi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles