Video: San Antonio lammutas seeria alustuseks Oklahoma City tükkideks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Antonio Spurs pani avamängus Oklahoma City Thunderi veenvalt paika.
San Antonio Spurs pani avamängus Oklahoma City Thunderi veenvalt paika. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA tehti algust konverentsi poolfinaalidega ning San Antonio Spurs ei jätnud avamängus Oklahoma City Thunderile vähimatki võimalust, võites 124:92.

Spurs võitis juba esimese veerandaja 43:20 ja kasvatas poolajapausiks eduseisu 33-punktiliseks ning sellega oli mäng ka tehtud. Võidu peaarhitektid olid LaMarcus Aldridge ja Kawhi Leonard, kes viskasid avapoolajal kahe peale Spursi 73 punktist 45 ehk viis punkti rohkem kui suutis kogu Thunderi meeskond. Avaveerandajal visatud 43 punkti märgib ühtlasi Spursi klubi ajaloo play-off'ide rekordi kordamist.

Suurepärast visketabavust näidanud ja väljakult 23 viskest koguni 18 läbi rõnga saatnud Aldridge kerkis 38 punktiga ka Spursi parimaks, seejuures tabas keskmängija sel hooajal esmakordselt ka ühe kolmepunktiviske. Leonardi arvele jäi 22 mänguminuti jooksul 25 punkti, viis lauapalli ja viis korvisöötu. Spursi mängijad jagasid kohtumise jooksul üksteisele ühtekokku 39 korvisöötu, millest 12 kanti Tony Parkeri arvele.

Tänu suurele eduseisule sai Spurs viimasel veerandajal anda puhkust tervele algviisikule. Thunderi liidrid Kevin Durant ja Russell Westbrook kogusid vastavalt 16 punkti, kaheksa lauapalli ja kuus korvisöötu ning 14 punkti ja üheksa korvisöötu, ent tabasid kahe peale väljakult 34 viskest vaid 11. Thunderi parimaks korvikütiks kerkis 19 punktiga hoopis Serge Ibaka.

Võit märkis ühtlasi järjekordset tähist Spursi keskmängija Tim Duncani pikas ja säravas karjääris, sest Duncan on nüüd saanud NBA play-off'ides 156 võitu. Sellega möödus ta vastavas edetabelis Robert Horryst ja tõusis teisele kohale, rekord kuulub 161 võiduga Derek Fisherile. Kui avaringis Memhpisest 4:0 jagu saanud Spurs jõuab läänekonverentsi finaali ja võidab sealgi vähemalt kolm mängu, on Duncanil võimalus juba tänavu Fisherist mööduda.

Oklahoma staaril Kevin Durantil oli avamängu järel kõvasti mõtteainet. FOTO: Scanpix
Oklahoma staaril Kevin Durantil oli avamängu järel kõvasti mõtteainet. FOTO: Scanpix Foto: Eric Gay/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles