Hummels Bayernist: täielik jama, ma ei taha kuskile minna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats Hummels.
Mats Hummels. Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia keskkaitsja Mats Hummels lükkas pärast liigamängu Wolfsburgiga tagasi väited, nagu oleks ta avaldanud ise soovi liituda uuest hooajast Müncheni Bayerniga. Dortmundi meeskond postitas vastava uudise neljapäeval oma kodulehele.

«Ma pole ennast kellelegi pakkumas käinud,» vahendab beIn Sports Hummelsi sõnu. «See on kõige suurema jama, mida ma iial kuulnud olen.» Dortmundi fännid vilistasid Hummelsi laupäevases võidumängus iga pallipuute peale välja, lisaks demonstreeriti tribüünil suurt loosungit kirjaga «Kapten lahkub laevalt. Mida varem, seda parem!» Hummels sirgus profijalgpalluriks Bayerni ridades, kuid on viimased kaheksa ja pool hooaega veetnud Dortmundi särki kandes.

Ka Bayerni tegevjuht Karl-Heinz Rummenigge kinnitas Hummelsi väidet. «Meie käisime tema ukse taga, mitte vastupidi. Mats pole meiega ühendust võtnud, küll aga uurisime meie temalt, kas ta kujutaks ennast tulevikus Bayerni särgis ette. Võib-olla sai Uli millestki valesti aru,» lisas Rummenigge, viidates Bayerni ekspresidendile Uli Hoenessile, kes väitis mõne päeva eest, nagu oleks Hummels ise «Bayerni uksele koputanud».

Dortmundi koduleheküljel avaldati neljapäeva lõuna paiku teada, kus seisis: «Kaitsja Mats Hummels on andnud Dortmundi Borussiale teada oma soovist suvel klubist lahkuda ja tahab järgmisest hooajast liituda liigarivaali Müncheni Bayerniga. Dortmundi juhatus on otsustanud nõustuda sellise üleminekuga juhul, kui Bayern ja Dortmund suudavad kokku leppida mõlemat klubi rahuldavas üleminekutasus. Siiani ei ole Müncheni Bayern pakkumist teinud,» teatas klubi. Lisaks rõhutati, et Hummelsi lepingus pole väljaostuklauslit ja tema praegune leping Dortmundiga kehtib 2017. aasta juuni lõpuni.

Pärast eilset 5:1 võitu Wolfsburgi üle säilisid Dortmundi meeskonnal veel teoreetilised võimalused Bundesliga tiitel võita, sest Bayern viigistas kodus 1:1 Mönchengladbachi Borussiaga. Kaks vooru enne hooaja lõppu edestab Bayern Borussiat viie punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles