Ebaõnnesõdur Hamilton: tunnen ennast peaaegu abituna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes peab mootoriprobleemide tõttu startima tänasel Sotši etapil alles kümnendalt kohalt, tunnistas pärast ebaõnnestunud kvalifikatsiooni, et tunneb end «peaaegu abituna».

Hamiltoni on kõigil kolmel seni peetud etapil vaevanud probleemid, samas kui tiimikaaslane Nico Rosberg on noppinud kolm etapivõitu ja kasvatanud edu üldtabelis juba 36-punktiliseks. «Ma ei oskagi õigeid sõnu leida, et oma tundeid kirjeldada. Toredad need igatahes ei ole,» sõnas Hamilton väljaande Autosport vahendusel. «Kohati oled peaaegu abitu – oleme mehaanikute ja inseneridega nii kõvasti tööd teinud, et auto oleks hea. Leidsime taas korraliku kiiruse ja siis juhtub midagi sellist.»

Hamiltoni sõnul ei saa ta tehnilise rikke puhul midagi teha, et kolleegide tuju tõsta. «Ja nemad ei saa minu heaks midagi teha, sest jama on juba juhtunud. Eesmärk nihkub meist aina kaugemale. Annan endast kõik. Midagi enamat ma teha ei saa,» nukrutses Hamilton, kes loodab Sotšis pääseda avakurvi kokkupõrkest. Eelmisel etapil Hiinas langes ta seetõttu avaringi lõpuks võistlejaterivi tagumisse otsa.

Lohutuseks mõtleb ta Rosbergi sõidule 2014. aastal, kui sakslane tõusis varajase vea järel rivi lõpust teiseks. «Loodetavasti suudan teha puhta esimese ringi ja hoida auto ühes tükis, et saaksin korralikult konkurentidega võidelda. Senise kolme etapi jooksul pole ma avakurvist kordagi terve autoga läbi pääsenud. Nii et see on esmane siht. Nico näitas, et tagant tulles on võimalik kõrgele jõuda. Ma ise pole pidanud siin viimastel aastatel eriti palju möödasõite tegema, nii et ma ei kujuta ette, kui raske see on, aga üldiselt olen hea möödasõitja, nii et küllap pole probleeme,» avaldas mõlemad seni peetud Sotši etapid võitnud britt lootust.

Sotši etapile antakse start täna Eesti aja järgi kell 15.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles