Kangur ja Varese said eurosarja finaalis valusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (paremal).
Kristjan Kangur (paremal). Foto: SCANPIX

Korvpalli FIBA Europe Cupi finaalis kaotas Kristjan Kanguri koduklubi Varese 62:66 Frankfurdi Skylinersile. Pea terve mängu juhtinud Varese mängis edu käest viimasel veerandil, mis kaotati numbritega 15:28. 

Kristjan Kangur viibis väljakul 28 minutit ja viskas selle ajaga seitse punkti. Eestlane tabas kõik kolm sooritatud viset. Lisaks võttis Kangur maha viis lauapalli ja andis kaks resultatiivset söötu. Tema arvele jäi neli isiklikku viga.

Varese parimana viskas Christopher Wright 19 punkti. Maalik Wayns lisas 16 silma. Võitjate parimaks skooritegijaks kerkis 15 punkti kogunud Quantez Robertson.

Eesti meeskorvpalluritest on FIBA eurosarja võiduni küündinud vaid Jaak Lipso (1963. ja 1969. aastal Moskva CSKA ridades Euroliiga eelkäija Euroopa meistrite karikas) ning Martin Müürsepp (2000. aastal Ateena AEKga FIBA Saporta karikas ja 2004. aastal Kaasani Unicsiga FIBA EuroCup). Kangur kahjuks Lipso ja Müürsepa kõrvale veel ei kerkinud.

Enne mängu:

Eilses poolfinaalis oli Varese 91:82 parem Final Fouri võõrustajast Elan Chalonist. Kanguri arvele jäi 28 minutiga kolm punkti, kaks lauapalli ning kaks resultatiivset söötu. Kaks minutit enne mängu lõppu tegi ta oma viienda vea.

Võitjate parimana viskasid Brandon Davies ja lätlane Rihards Kuksiks 17 punkti. Teises poolfinaalis oli Skyliners 59:56 parem Krasnojarski Jenisseist.

Eesti meeskorvpalluritest on varem FIBA eurosarja võiduni küündinud vaid Jaak Lipso (1963. ja 1969. aastal Moskva CSKA ridades Euroliiga eelkäija Euroopa meistrite karikas) ning Martin Müürsepp (2000. aastal Ateena AEKga FIBA Saporta karikas ja 2004. aastal Kaasani Unicsiga FIBA EuroCup).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles