USAs käsipalli mänginud Patrail: New Yorgi inimesed on hullud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail New Yorgis peetud mängu soojendusel.
Mait Patrail New Yorgis peetud mängu soojendusel. Foto: Kristo Kolk

Maailma käsipallieliidi suunas sammuv Mait Patrail ei mõista inimesi, kes New Yorgis vana-aastaõhtul juba keskpäeval Times Square’il magusamad kohad hõivavad.



Seda, et Patrailist saab varsti käsipallimaailma kuumemaid nimesid, näitab kas või see, et nn muu maailma võistkonda kuulunud eestlane osales 2. jaanuaril New Yorgis peetud näidismängus Bundesliga ässade vastu.

Patrail kerkis teist aastat järjest ala populariseerimise eesmärgil korraldatud ja «The Big Apple» nime kandvas kohtumises üheks peategelaseks, visates koos eelmise sajandi parimaks käsipalluriks tunnistatud rootslase Magnus Wislanderiga kuus väravat.

Otseülekanne Eurospordis

Mängu, millest Eurosport otseülekande tegi, võitsid Saksamaa klubides leiba teenivad pallurid 32:21 (18:16). Tillukeses Riverbank State Parki hallis jälgis kohtumist täismaja, 1000 pealtvaatajat.
«Pinget jagus esimeseks neljaks minutiks. Ülejäänud aja näitasime rahvale efektset käsipalli,» rääkis Šveitsi klubi Schaffhauseni Kadetten liider. «Olin oma meeskonnas ainus noorema põlvkonna tegija, ülejäänud olid tiitlitega pärjatud kogenud käsipallurid. Mulle väga meeldis ja loodan, et mind kutsutakse uuesti.»

Omapärase kohtumise peaorganiseerija oli USAs elav endine HC Pristina pallur Shkumbin Mustafa, kes loodab sellest meeldiva traditsiooni luua.

Enne mängu sai Patrail kogeda, kuidas näeb aastavahetus välja metropolis nimega New York. Ette rutates olgu öeldud, et säärast kadalippu loodab ta tulevikus vältida.

Et USA suurima elanike arvuga linna, umbes 20 miljoni inimese koduks oleva New Yorgi südames Time Square’il ööl vastu 1. jaanuaril toimuvat kogupauku täisraha eest nautida, tuleb paremate kohtade nimel võitlema hakata juba keskpäeval. Õhtutundidel ei lase politsei niigi ülerahvastatud piirkonda uusi inimesi lihtsalt juurde.

«New Yorgi inimesed on hullud! Mulle kui väikesest Põlvast pärit kodanikule ei mahu selline tegutsemine pähe ning meeletu rahvamass ja pidev trügimine on mulle täiesti vastukarva. Edaspidi üritan selliseid sündmustest pääseda,» kinnitas Patrail.

Rämpstoidust kõrini

Kuna šõumänguga seotud inimestele oli kesklinnas broneeritud baar, lubati Patrailil ja tema kaaslastel eraldi loa alusel vabalt liikuda. Sadakonna inimese – paljud mängijad olid naise kaasa võtnud – osavõtul toimunud peol valitses pingevaba õhkkond. Söögid-joogid olid mõistagi tasuta.

Patrail käis nädala jooksul tihedalt läbi New Yorgis elava hea sõbra Kristo Kolgiga, kellega ta aastaid tagasi Põlva Servitis tegusid tegi. Veel ühest asjast sai Patrailile mõneks ajaks kõrini – hamburgereid ja muud rämpstoitu ei kannata ta natuke aega silmaotsaski. «Kristo käib kogu aeg väljas söömas ja ainult sellest toitubki. Normaal­se söögikoha otsimisega tuleb kõvasti vaeva näha,» ütles Patrail.

Täna hommikul Šveitsi jõudev Patrail siirdub kohe Kadetteni treeningule. Riigi meistrivõistluste liider võõrustab 9. veebruaril Meistrite liiga raames Minski Dinamot. Võit tagab suure tõenäosusega koha kaheksandikfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles