Ümber Viljandi järve jooksu võit läks Keeniasse (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga Wachira.
Ibrahim Mukunga Wachira. Foto: Elmo Riig / Sakala

87. korda peetud ümber Viljandi järve jooksu võit läks ajaloos viiendat korda Eestist välja ning selle sai Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira. Tema võiduaeg 35.23 on läbi aegade kuues tulemus.

Teine koht läks samuti Eestist välja ning selle sai ajaga 36.52 lätlane Reinis Hartmanis. Kolmandana lõpetas Viljandimaa mees, 2012. aasta jooksu võitja Keio Kits ajaga 37.23.

Tänavuse jooksu ajad olid väga kiired ning seda soosis päiksepaisteline ilm ning kuivad rajaolud. Wachira võiduajast on ümber Viljandi järve varem neli korda kiiremini jooksnud Pavel Loskutov ning ühe korra Soomet esindanud Keenia mees Francis Kirwa. Eestist välja on ümber Viljandi järve jooksu võit varem läinud neljal korral, kolmel korral Lätti ja ühel korral Venemaale.

Naistest võitis Liina Luik, kes lõpetas ajaga 43.06 ja üldpingereas andis see tulemus 42. koha. Teise koha sai naiste seas Olga Andrejeva ajaga 44.26 ning kolmanda Kaisa Kukk 45.16.

Ümber Viljandi järve jooksu stardiprotokolli järgi startis 1. mail kell 12 jooksule 3063 meest ja naist. Kepikõnnil osales 655 inimest. Eilsel lastejooksul osales 763 last ning teatejooksust võttis osa 60 koolinoort. Seega oli kahel päeval jooksmas või kõndimas kokku 4541 osalejat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles