Muutunud Rock pürgib kvaliteedi poole

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki keskmängija Tanoka Beard (paremal).
Rocki keskmängija Tanoka Beard (paremal). Foto: Martins Zilgalvis

Tartu Rocki korvpallimeeskonna kapten Gert Kullamäe ütles pärast nädalavahetusel Riias peetud President Cupi turniiri, et hinges valitseb mõnus ootusärevus. «Mõte sellest, kuidas meeskond võib mängida, paneb vere käima,» lausus ta. «Soovime näidata kvaliteetset ja ilusat korvpalli.»

37-aastase mängumehe sõnul ehitatakse Rocki meeskonda juba kolmandat hooaega. Igal aastal on otsitud pallureid, kes võiksid tiimi sobida.

«Tundub, et lõpuks hakkavad asjad paika loksuma. Meil on kaks pässi, hulk parimas eas korvpallureid ning mitu noort mängijat,» mõtiskles Kullamäe Postimehega rääkides. «Tanoka Beardi lisandumisega võib eeldada, et mängime eelmisest hooajast pisut erinevat korvpalli.»

Just Beardi-suguse tipptasemel karastunud keskmängija lisandumine tekitab Kullamäes lootuse, et Rock suudab teha kvalitatiivse hüppe ning sellest on kasu ka uuele põlvkonnale. «Noored mehed saaksid areneda just mängudes osaledes,» selgitas ta.

Riias toimunud turniiril sai Rock kaks tugevat kontrollmängu. Paraku jäävad need ka viimasteks, kuna kolmapäeval kohtutakse juba Balti liiga esimeses voorus võõrsil Šiauliaiga.

«Pilt on parem, kui ma arvasin,» tunnistas tartlaste peatreener Üllar Kerde. «Samas ootab meid ees suur hulk tööd.»

Kerde rõhutas, et tasemel vastastega kohtudes sai ta hoolealuste seisundist selge ülevaate. Treener kasutas julgelt Rocki noorema põlvkonna mängumehi ning tundis heameelt, et saab seda tulevikuski teha.

Tsintsadze pallikaotused

Tänavu meeskonnaga liitunud Sten-Timmu Sokk, Timo Eichfuss ja Kristjan Kitsing ei tundnud nimekate vastaste ees vähimatki aukartust. Samas tehti kiiresti selgeks, et tegemist pole veel valmis mängumeestega.

Näiteks seni vaid Eesti liigas pallinud Sokk jäi Žalgirise vastu korduvalt surutud seisu ning patustas lõpuks kuue pallikaotusega. 

Vajadusele koostööd tõhustada viitas ka põhimängujuhi Giorgi Tsintsadze 12(!) pallikaotust.

«Üksteise mõistmise kallal tuleb veel palju töötada. Praegu püsib pall liiga kaua ühe mehe käes ning liiga palju põrgatatakse,» viitas Kerde probleemidele. «Lisaks peavad kaaslased kohanema Beardiga – ta oskab anda väga häid sööte.» 

Aastaid Euroopa tippkorvpallis tiirelnud Beardile andis Kerde kõrge hinnangu.

«Laupäeval näitas ta, kuidas võib mängida, täna aga seda, kuidas oskab,» hindas ta uue leegionäri tegutsemist.

Oma endise koduklubi Kaunase Žalgirise vastu kogus Beard 19 punkti ja seitse lauapalli.  

Samas pole Rock veel kordagi täies koosseisus harjutanud. Gruusia koondise ääremängija Viktor Sanikidze liitub meeskonnaga alles teisipäeval Šiauliais.

Seal peaks koduklubi särgis platsile jooksma nädalavahetusel jalale puhkust andnud Tanel Tein. Hooaja jooksul oodatakse ka jalavigastusest taastuva Vallo Allingu liitumist.

Seitsmes kaotus järjest

«Oleme päris hästi komplekteeritud, igale positsioonile on vähemalt kaks meest,» arutles Kerde. «Oma võimaluse saavad ka nooremad, kes ei pruugi igas mängus koosseisu mahtuda. Eesti liigas annan kindlasti põhimeestele puhkust. Riiaski mängis Kullamäe tavalisest vähem, ning mitte selle pärast, et ta oleks halvasti tegutsenud – koondises mänginud mehed on väsinud.»

Riias peetud turniiril pidi Rock leppima kahe kaotusega, ent mängupilt polnud masendav. Laupäevases poolfinaalis jäädi Baronsile alla 73:86, eile kaotati kolmanda koha mängus Kaunase Žalgirisele kõigest ühe punktiga 72:73.

Mõlemas kohtumises sai Rockile saatuslikuks teine poolaeg.

«Ma ei taha olla treener, kelle meeskond mängib korralikult, kuid ikkagi kaotab,» märkis Kerde Postimehele.

Kullamäe meenutas, et koos Eesti koondise mängudega on kaotuste jada juba väga pikaks veninud.

«Riietusruumis ütlesin, et mõnedele meestele oli see juba seitsmes kaotus järjest,» nentis Kullamäe ning avaldas lootust, et sellel nädalal algavate Balti liiga mängudega suudetakse kurb jada katkestada.

President Cupi finaalis alistas Lietuvos Rytas Riia Baronsi  80:78.  Baronsil oli võimalus lõpus võit napsata, viimasel rünnakul saadi küll kolmel kolmel korral viskele, ent läbi korvirõnga ei suudetud palli saata. Võitjate parim oli 19 punkti visanud Martynas Gecevicius.

President Cup
Poolfinaalid

Rock – Riia Barons 73:86
Rock: Beard 18, Talts 16, Doronin 10, Sokk 7, Tsintsadze 6, Leppik 5, Kullamäe 5, Aab 3, Eichfuss 3, Kitsing 0.
Vilniuse Lietuvos Rytas – Kaunase Žalgiris 89:76

3.-4. koha mäng
Rock – Žalgiris 72:73
Rock: Beard 19, Tsintsadze 15, 8 lp, 12 pk, Talts 10, Paade 8, Doronin 6, Leppik 5, Kullamäe 5, Eichfuss 3, Sokk 1, Kitsing 0. Žalgiris: Brown 15, Varda 13, Jankunas 11, Maciulis 9, Janavicius 9, Woods 8, Deane 7, Salenga 1.

Finaal
Lietuvos Rytas – Barons 80:78

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles