Video: kolm reketit puruks peksnud tennisetähe mäng lõppes finaalis enneaegselt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigor Dimitrov.
Grigor Dimitrov. Foto: SCANPIX

Istanbul Openi tenniseturniiri meeste üksikmängu finaal sai harvanähtava lõpu, kui Bulgaaria tennisist Grigor Dimitrov oli sunnitud reketite puruks peksmise tõttu kohtumise enneaegselt lõpetama.

Dimitrov võitis Diego Schwartzmani vastu avaseti ja juhtis teises 5:2, kuid lubas siis argentiinlase tagasi mängu. Maailma edetabelis 28. kohal olev bulgaarlane kaotas esmakordselt närvid otsustavas setis, kui Schwartzman murdis tema servi seisuks 2:0. Teistkordselt lõhkus Dimitrov oma reketi pärast järgmist geimi ning kui seis oli juba 5:0 Schwartzmani kasuks, kõndis bulgaarlane oma tooli juurde, mõtles hetke ja purustas ka kolmanda reketi.

Kolmas hoiatus tähendab profitennises automaatset diskvalifitseerimist, ent veel enne, kui pukikohtunik Mohamed Lahyani jõudis selle välja kuulutada, surus Dimitrov publiku vilekoori saatel tal ja 23-aastasel Schwartzmanil mängu lõppemise märgiks kätt. Maailma edetabelis tänu tiitlile 25 koha võrra tõusnud ja nüüd 62. kohal olev Schwartzman sai elu esimese ATP turniirivõidu tulemusega 6:7 (5), 7:6 (4), 6:0.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles