Sihtasutuse Noored Olümpiale esimene stipendiaat on Marten Liiv

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv
Marten Liiv Foto: Erakogu

Aprillis lõppes sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiumikonkurss järgmisele taliolümpiale pürgivatele noorsportlastele. Sihtasutuse nõukogu valis 11 kandideerinud noore hulgast välja kiiruisutaja Marten Liivi, keda toetatakse järgneva kahe aasta jooksul vähemalt 10 000 euroga.

Noored Olümpiale nõukogu esimehe Gerri Kodrese sõnul oli valiku tegemine keerukas, kuna kandidaatide hulgas oli mitmeid noori talisportlaseid, kes on juunioride vanuseklassis maailma tippu jõudnud. «Marteni kasuks rääkis tema viimase hooaja silmapaistev areng ja stabiilselt head tulemused juunioride hulgas, mida kroonis maailmameistrivõistluste pronksmedal 1000m distantsil. Loodame, et meie stipendium võimaldab noormehel jätkata treenimist välismaal ning edukalt edasi liikuda täiskasvanute vanuseklassi,» sedastas Kodres.

Marten Liivile makstava kaheaastase stipendiumi suurus võib tõusta kuni 12 000 euroni, mis on vastavalt Noored Olümpiale põhikirjale ühele sportlasele makstava toetuse maksimumsuurus. Sihtasutusele raha kogumisega tegelev Noored Olümpiale asutaja Valdur Jaht märkis, et on saanud palju positiivset vastukaja. «Rõõm on näha, et Eesti inimestele läheb korda noorte saavutussportlaste käekäik. Loodame järgneva paari nädalaga leida täiendavaid toetajaid tagamaks Martenile korralik tugi teel Pyeongchangi olümpiale,» ütles Jaht.

SA Noored Olümpiale on loodud toetamaks kuni 23-aastaseid sportlaseid, kellel on selge siht esindada edukalt Eestit olümpiamängudel. Peamiselt püsiannetajate toel vahendeid koguv sihtasutus toetab 300-500 euro suuruse kuise stipendiumiga vähemalt üht sportlast iga olümpiatsükli jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles