Vetteli sõidu rikkunud Kvjat sai kohtunikelt karistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Kvjat (vasakul) sai Sebastian Vettelile otsa sõitmise eest karistada.
Daniil Kvjat (vasakul) sai Sebastian Vettelile otsa sõitmise eest karistada. Foto: SCANPIX

Eile Sotši ringrajal peetud vormel-1 sarja Venemaa etapil teises ja kolmandas kurvis Sebastian Vetteli Ferrarile kaks korda järjest tagant otsa sõitnud ning sakslase katkestama sundinud Red Bulli sõitja Daniil Kvjat sai võistluse kohtunikelt tagantjärgi karistada.

Kvjati kontole lisati kolm trahvipunkti ning nüüd on venelane neid viimase kalendriaasta jooksul kogunud juba viis. Kui sõitja jõuab 12 karistuspunktini, tuleb tal üks etapp vahele jätta. Pärast sõitu vabandasid Vetteli ees nii Kvjat ise kui ka Red Bulli võistkonna juht Christian Horner.

Sotši etapi põhjal said karistada ka Haasi sõitja Esteban Gutierrez ja Toro Rossos kihutav Carlos Sainz Jr. Mõlemale määrati kaks karistuspunkti. Gutierrez põhjustas kohtunike hinnangul avaringil aset leidnud kokkupõrke Nico Hülkenbergiga, Sainz Jr surus aga ühes olukorras Renault' sõitja Jolyon Palmeri ohtlikult rajalt välja turvaalale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles