Euroopa vägevaim sulgpalliriik on EMi põhjal Taani

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall. Illustreeriv foto.
Sulgpall. Illustreeriv foto. Foto: Andres Haabu

Eile selgusid Prantsusmaal La Roche Sur Yonis sulgpalli Euroopa meistrid. Neli kuldmedalit viiest läksid Taani sulgpalluritele. Ainult naiste üksikmängus suutis taanlaste ülemvõimu väärata kahekordne maailmameister Carolina Marin Hispaaniast. Ka kaks aastat tagasi Euroopa meistritiitli võitnud Marin oli finaalis parem teise paigutusega Kirsty Gilmourist Šotimaalt 21-12, 21-18. 

Meeste üksikmängus jõudsid finaali samuti võistlustel esimese ja teise paigutusega saanud mängijad. 22-aastane Viktor Axelsen Taanist alistas kaasmaalase Jan O Jorgenseni 21-11, 21-16 ja tuli esmakordselt Euroopa meistriks. Kaks kuldmedalit võitis taanlanna Christinna Pedersen. Segapaarismängus koos Joachim Fischer Nielseniga võideti teist Taani paari Sara Thygesen ja Niclas Nohr 19-21, 21-13, 21-17.

Naiste paarismängus Kamilla Rytter Juhliga alistati Selena Piek ja Eefje Muskens Hollandist 21-18, 21-17. Kolmanda Euroopa meistrivõistluste kuldmedali võitnud Juhlile ja Pedersenile kaotasid kaheksandikfinaalis eestlannad Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Meeste paarismängu meistritiitli selgitamine oli samuti taanlaste siseasi, kui Mads Conrad-Petersen ja Mads Pieler Kolding võitsid Kim Astrup ja Anders Skaarup Rasmusseni 14-21, 21-18, 21-13.

Eesti sulgpallurite parimaks tulemuseks jäi 9. koht. Kaheksandikfinaali jõudsid nii Kati Tolmoff üksikmängus kui paarismängudes Kristin Kuuba ja Helina Rüütel ning meeste paarismängus Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner. See on esmakordselt, kui Eesti sulgpallurid pääsesid EM-l 16 parima sekka kolmes mänguliigis korraga. Võistlusteks kaheksanda asetuse saanud Raul Must pidi leppima seekord 17. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles