Eesti curling'u-meeskond võitles end tagasi B-gruppi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling
Curling Foto: Maailma Curling'u Föderatsioon

Eesti curling'u-meeskond mängis end eile Sloveenias lõppenud Euroopa meistrivõistlustel C-alagrupi võitjaks. Sellega tagas meeskond Eestile Euroopa meistrivõistlustel koha kõrgemas B-grupis. 

Eesti meeskond võitis turniiril alagrupi kõik kümme mängu ja võitis finaalis Prantsusmaad tulemusega 7:4. Lisaks Eestile kvalifitseerus B-gruppi ka Prantsusmaa. Naistest tagasid koha kõrgemasse liigasse Valgevene ja Leedu. 

«Eesti meeskond tõestas lõppenud võistlustel oma täiseduga veenvalt, et meie õige koht ei ole C-grupis ja vaatamata sügisesele ebaedule, kui langesime C-gruppi, kuulume tegelikult kindlalt Euroopas B-gruppi. Usun, et veenvatest võitudest sai meie meeskond enesekindlust, et esineda edukalt novembrikuus toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel Šotimaal,» sõnas Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver. Ta lisas, et B-grupis mängitakse Euroopa meistrivõistlustel 11.–26. kohale.

Eesti meeskond mängis turniiril koosseisus Tanel Toomväli, Johan Karlson, Ingar Mäesalu ja kapten Martin Lill. Võistkonna treeneriks oli šotlane Adam Graeme.

Eile Sloveenias lõppenud Euroopa meistrivõistluste C-grupi meistrivõistlustel osales 11 meeskonda ning 8 naiskonda. Pääsu kõrgemasse ehk B-gruppi tagasid oma riigile võistluste kaks edukamat meeskonda ja naiskonda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles