Üllar Kerde astub Tartu publiku ette uues rollis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Joosep Martinson / SL Õhtuleht

«Tartu publik on omamoodi. Olen nende üle saanud nii mõnegi magusa võidu ja nüüd olen võlgu,» ei osanud TÜ/Rocki peatreener Üllar Kerde veel öelda, kas kohalikud korvpallifännid ta omaks võtavad.

Rock on Kerdel seitsmes meeskond, aga esimene Tartu meeskond. Kui treener on siin varem võistlemas käinud, on ta kõige rohkem nautinud just viha täis Tartu publikut. Juba täna astub ta nende ette hoopis teises rollis, Tartu armastatuima meeskonna peatreenerina.

«Ma pole lubaja mees,» teatas Kerde pärimise peale, mis eesmärke ta paljulubava koosseisu juures seada julgeb. Meistrivõistlustel plaanib treener esialgu kaheksa parema hulka jõuda. «Kui keegi arvab, et ma lolli juttu räägin, siis tegelikult olen oma treenerikarjääri jooksul igasuguseid aegu näinud ja tegutseda tuleb samm-sammult,» põhjendas ta.

Üleeile sai täies koosseisus TÜ/Rock peatreeneriga esimest korda kokku. Georgi Tsintsadze saabus alles esmaspäeval ja poolik meeskond, kes käis Soomes turniiril, jõudis pühapäeval tagasi. See on ka põhjus, miks kokkumängu pole korralikult harjutada jõutud.

Koera vastu hea

Tööd peavad mehed korralikult tegema – see on treeneri põhinõudmine. «Puhkus tuleb välja teenida,» lausus Kerde. Kuigi kõige nooremad ei tohi päevagi vahele jätta, said vanemad tegijad Soomest tagasi tuleku järel ühe vaba päeva. Kokku on treener septembris andnud kolm trennivaba päeva.

Just selline ongi taktika: piitsa ja präänikut. «Mina ei ole ise saanud elu käest midagi niisama. Kui vaatate mulle otsa, siis ma sarnanen rohkem jõutõstjaga. Olen pidanud tegema rohkem tööd kui teised ja sellevõrra nõuan ka rohkem,» rääkis uus peatreener.

«Koera vastu olen hea südamega, aga inimeste vastu pole,» täiendas ta.

Eilse trenni lõpus läks meeskond ülikooli spordihoone jõusaali kangi rebima. Et ühispilt tehtud saaks, kasutas Kerde korraks kõva häält, mis kutsus mängijad ülemise korruse jõusaalist alla.

Meeste naljatuju paistis isegi poseerimisel välja: küll üritasid meeskonnaliikmed Tanel Teinile mobiiltelefoni viskeasendis kätte sättida ja oma muskleid näidata. Gert Kullamäe leidis, et lihaseid võiks fototöötluse abil suurendada.

Ülbitseda ei tohi

Kerdele on seni suurt vaimustust pakkunud ameeriklasest keskmängija Brian Cus-worth, kellel on pikkust 213 sentimeetrit. Jõusaali uksest sisse pääsemiseks pidi see mees kummarduma.

Treener kiidab, et 23-aastane ameeriklasest keskmängija on ebareeglipärane ja teeb platsil neid asju, mis pole kuigi loogilised. Just sellega hakkas ta 10-minutiliselt videolindilt Kerdele silma.

«Kõige tähtsam, et ta tüdrukutele meeldiks,» ütles Kerde. Seda sellepärast, et luua meeskonna ümber positiivset aurat. Ja need, kes tahavad head mängijad olla, ei tohi ümbruskonda ülbelt suhtuda, teadis peatreener rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles