Vändra ässad: enesekindlad ja valmis etapivõiduks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (esiplaanil).
Tanel Kangert (esiplaanil). Foto: Tairo Lutter

Üle pika aja on aasta esimesel jalgratturite suurtuuril Giro d’Italia stardis kaks eestlast, Tanel Kangert  (Astana) ja Rein Taaramäe (Katjuša). Mis peamine, mõlemal on meeskonnas suur roll ja nende peale loodetakse. Sestap pole ka ime, et nii Kangert kui Taaramäe julgevad lisaks tiimi edule püüda reedel Hollandist algaval tuuril ka individuaalset etapivõitu.

Hiljuti Itaalias Giro del Trentino tuuril kaks esikohta saanud Kangertil on jalg soe ja enesekindlus tõusuteel. «Mul oli juba eelmisel aastal paar päris head võimalust, aga neid ei õnnestunud realiseerida. Kindlasti on mul nüüd kogemust ja enesekindlust rohkem. Kui jalad vähegi lubavad, siis võin julgelt välja öelda, et loodan etapivõitu,» kinnitas juba 2011. aastast Astanas sõitnud eestlane.

Teine Vändrast pärit äss, aprilli lõpus 29-aastaseks saanud Taaramäe pole Girol varem sõitnud ja on elu neljandale Itaalia velotuurile mineva Kangerti kõrval pigem õpipoisi staatuses. Küll ei vähenda see tema entusiasmi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles