Hull kohtunik rikub Lewis Hamiltoni nädalavahetused ära

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Valitsevale vormel-1 maailmameistrile Lewis Hamiltonile on käesolev hooaeg alanud raskelt. Pärast nelja etappi jääb Mercedese piloot meeskonnakaaslasest Nico Rosbergist maha juba 43 punktiga ja kui Rosberg samasugust kindlust edasi näitab, on seda vahet üsna keeruline tagasi teha.

Lisaks on Hamilton juba kahel korral kohtunikelt noomituse saanud ja kui ta ühe korra veel reeglite vastu eksib, ootab teda stardirivis 10 kohta tahapoole tõstmine. Viimati sattus ta kohtunike tähelepanu alla Sotši etapi kvalifikatsioonis, kui möödus teises kurvis rajapiirdest valelt poolt.

«Ilmselt tuleb mul millalgi 10-kohaline karistus ära kanda. Viimane noomitus oli kuradi naeruväärne,» ütles Hamilton Guardiani vahendusel.

Hamiltonile meenutab kohtunike käitumine tema lapsepõlve, mil ta puutus kokku eriti ebameeldiva tegelasega. «Kui sõitsin lapsena kardiga, oli seal üks kohtunik pelgalt selleks, et kõigi nädalavahetus ära rikkuda. Mulle tundub, et ka nüüd on midagi sarnast toimumas. Perekonnad kulutasid palju aega ja raha, et kardiga sõitma minna, aga see mees oli täielik p*******t. Kuulsin, et ta on endiselt ametis. Olen hakanud sarnaseid märke nägema,» vihjas kolmekordne maailmameister.

Esmalt sai Hamilton hoiatuse Bahreinis. Nii seal kui Sotšis oli õigusemõistjate hulgas vaid üks liige, kes oli kohal mõlemal etapil - Rahvusvahelise autoliidu (FIA) mäkketõusuvõistluste komisjoni president Paul Gutjahr. Seega pidas Hamilton Guardiani hinnangul suure tõenäosusega silmas just teda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles