Postimehe otsepilt: Põlva Serviti alustas finaalseeriat kindla võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tehti algust Eesti käsipallimeistrivõistluste finaalseeriaga. Avamängus pani Põlva Serviti enda paremuse kindlalt maksma, kui hea kaitsemängu tulemusena alistati koduväljakul 27:18 HC Viljandi.

Finaalseeria teine kohtumine peetakse reedel Viljandis. Kohtumisest näeb otsepilti taas Postimees.ee vahendusel.

«Läks ootuspäraselt. Meeskond oli väga hästi valmis. Näitasime meeskondlikult head kaitset. Üle pika aja saime ka täiskoosseisus platsile,» sõnas kohtumise järel Serviti peatreener Kalmer Musting.

Tänases kohtumises sai Serviti põhimeestest viga Ardo Puna, kelle osalemine järgmistes matšides ei ole kindel.

3. mail kell 19.00 Mesikäpa Hallis: Põlva Serviti - Viljandi HC

Omavahelised mängud:

Põhiturniiril: 28:29, 37:24, 33:25

Vaheturniiril: 25:26, 26:29

Tiitlikaitsja Põlva Serviti lunastas finaalikoha juba nädal tagasi, kui teises poolfinaalseerias oli seis alles 1:1. Serviti peatreener Kalmer Musting tunnistas, et väga põhjalikult teise poolfinaali anatoomiaga ta end kursis ei hoidnud. «Keskendusin pigem oma mängudele. Otse nägin neljast poolfinaalmängust vaid üht,» sõnas ta. «Aga selge on see, et antud hetke tugevam võistkond tuleb meile vastaseks.»

Kogu hooaja teise poole Servitit räsinud vigastused ei anna meeskonnale hõlpu ka finaalseeriale vastu minnes. «Viimane nädal on olnud selline, et mitu olulist lüli on pidanud individuaalsete treeningutega tegelema ja pole saanud meeskondlikku tegevusse sekkuda,» kurtis Musting. «Aga vähemalt on lootust, et esimesele finaalmängule stardime kõikidega peale Denis Lõokese, kes jätab punase kaardi tõttu mängu vahele. Mis edasi saab, on iseasi.»

Mustingu sõnul näitas Viljandi poolfinaal Kehraga, et Viljandi relv on kaitse. «Kui meil õnnestub kaitse murda, siis oleme eduks vundamendi paika saanud. Samuti peame hakkama saama nende noorte viskajate Karl Toomi ja Karl Roosna ning ülikogenud Kristo Voikaga.»

Viljandi peatreener Marko Koks ütles, et läheb klubi ajaloo esimesele Eesti meistrivõistluste finaalseeriale vastu ootusärevusega. «Mõtted kisub ikka kogu aeg eesootavate mängude peale.»

Käimasoleval hooajal on Viljandi omavahelistes mängudes Serviti vastu 3:2 peal. See tähendab, et Viljandil on olemas võti, millega tiitlikaitsjat murda. «Kuidas see platsi peal õnnestub, on teine teema. Kindlasti on finaalmängud hoopis midagi muud kui põhiturniiri kohtumised,» ütles Koks. «Peame rünnakul vältima rumalaid pallikaotusi ja pealeviskeid. Me peame viskeolukorrad korralikult välja mängima, sest muidu jooksevad nad meile lihtsaid kiirrünnakuid ja pärast on seda vahet juba väga raske tagasi mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles