Tõeline draama! Torres ja Müller eksisid penaltil, Atletico pääses finaali! (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgus jalgpalli Meistrite liigas esimene finalist, kui esikohamänguni jõudis Hispaania klubi Madridi Atletico. Atletico alistas poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Saksamaa suurklubi Müncheni Bayerni.

Atletico oli avamängu koduplatsil võitnud 1:0 ja kordusmängus piisas neile ka 1:2 kaotusest. Bayern asus täna koduväljakul peetud kohtumist 31. minutil juhtima, kui karistuslöögist saatis palli väravasse Xabi Alonso.

Bayernil oli võimalik 34. minutil eduseisu suurendada, kuid Thomas Müller ei suutnud realiseerida penaltit. Teisel poolajal maksiski eksimus Bayernile kätte, kuna 53. minutil suutis Antoine Griezmann seisu viigistada.

74. minutil viis Robert Lewandowski Bayerni 2:1 juhtima, kuid sakslased vajasid veel ühte tabamust. 84. minutil oli võimalik Atletico ründajal Fernando Torresel kõik lõplikult paika panna, kuid sarnaselt Müllerile ei suutnud ka tema penaltit realiseerida. Kohtumine lõppeski Bayerni 2:1 võiduga ja kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 2:2. Tänu võõrsil löödud väravale jõudiski finaali Atletico.

Teise finalisti selgitavad homme Madridi Real ja Manchester City. Avamäng Manchesteris lõppes 0:0 viigiga. MEistrite liiga tänavune finaal peetakse 28. mail Milanos.

Enne mängu: Madridis peetud avakohtumise ainsa värava lõi 11. minutil 21-aastane Saul Niguez. Atletico trumbiks on kindlasti kaitse, aga koduväljakul mängiv Bayern vajab hädasti väravaid.

Atletico on peatreeneri Diego Simeone käe all 256 mängu ja koguni 135 matšis on oma värav puhtana hoitud. Kaheksandikfinaalis alistati tänu penaltiseeriale PSV Eindhoven, mõlemad mängud jäid 0:0 viiki. Veerandfinaalis lükati koondtulemusega 3:2 auti ka seni suurepäraselt tegutsenud Barcelona.

Suure eesmärgi nimel peavad kaitses rabama ka ründajad ning Atletico kuulsaim pallur Fernando Torres on selleks valmis. «Meie jaoks on iga mäng lahing, lausa sõda. Oleme valmis üksteise nimel surema. Kui me pole meeskond, siis pole me midagi väärt. Koos suudame võita kõiki, see on meie filosoofia,» ütles legendaarne ründeäss Meistrite liiga kodulehe vahendusel.

Suvel Bayernist Manchester Citysse lahkuv Pep Guardiola on Baierimaa klubiga poolfinaalis kolmandat korda järjest ja alati on vastaseks tulnud Hispaania meeskond. Eelmisel aastal kaotati Barcelonale, kaks hooaega tagasi Madridi Realile. Bayerni poolelt jääb täna eemale Arjen Robben, Atletico rivistusse naaseb aga keskkaitsja Diego Godin.

Teises poolfinaalis on vastamisi Manchester City ja Madridi Real. Selle seeria avamäng lõppes 0:0, kordusmängu on kavas homme Madridis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles