Ohverduseks valmis olnud Selby tõusis snuukrimaailma suurte sekka

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Selby
Mark Selby Foto: PA Wire / SCANPIX

Leicesteri imelisele õhtule, mil linna jalgpalliklubi Leicester City kindlustas Inglismaa kõrgliiga tiitli, andis oma panuse ka värske snuukri maailmameister, Leicesterist pärit Mark Selby, tulles teist korda maailmameistriks. On tähelepanuväärne, et kui Selby 2014. aastal esimest korda maailmameistriks krooniti, tähistas Leicesteri jalgpalliklubi linnatänavatel Inglismaa esiliiga võitu ning tõusu kõrgliigasse. Tänavu lahutas väikelinna jaoks kahte suursündmust 13 minutit.

«Loodetavasti võidab City kahe aasta pärast uuesti Premier League’i ning mina tulen snuukris maailmameistriks,» vihjas Selby sünergiale tema ja jalgpalliklubi vahel. Rebaste (Leicester City hüüdnimi) fännina oli 32-aastane Selby valmis isegi enne finaali  maailmameistritiitlist loobuma, kui see garanteeriks jalgpalliklubile liigavõidu.

Kuna sellist valikut teha ei saa, tuli snuukri maailma edetabeli esinumbril Selbyl asuda Sheffieldis peetud MMi finaalis vastu hiinlasele Ding Junhuile. Läbi kvalifikatsiooniturniiri finaali jõudnud Ding käis enne matši välja hirmuäratava väite: «Mulle elab Hiinas kaasa vähemalt 100 miljonit inimest, nad on snuukri järele hullud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles