Guardiola: andsin Müncheni Bayernile oma elu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola lahkub hooaja lõpus Saksamaalt ilma Meistrite liiga karikata. Poolfinaalis jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla Madridi Atleticole ja see tähendab, et kolmandat aastat järjest jäi Guardiola juhendatav meeskond finaalist kõrvale.

«Olen sellele meeskonnale andnud oma elu. Võitlesin ja andsin endast parima,» ütles Guardiola eile hilisõhtul. «See on kõik. Me ei mängi Meistrite liiga finaalis, kuid mina olen meeskonna üle endiselt uhke. Mängisime nii, nagu tahtsime. Ainult üks värav jäi löömata. Kõige rohkem kahju on mul oma mängijatest.»

Bayern võitis eile kodustaadionil Atleticot 2:1, kuid kahe mängu kokkuvõttes lõppes poolfinaal 2:2 viigiga. Võõrsil löödud värav viis edasi Madridi klubi.

Guardiola liitus Bayerniga 2013. aastal ja hetkel on ta klubi viinud kahel korral Saksamaa tšempioniks. Lähinädalatel võidetakse suure tõenäosusega ka kolmas riigi meistritiitel. Meistrite liigas langeti aga alati välja poolfinaalis.

Guardiola on oma treenerikarjääri jooksul juhendanud lisaks Bayernile ka Barcelonat ning kokku on ta Meistrite liigas osalenud seitsmel korral. Alati on tema juhendatav klubi jõudnud vähemalt nelja parema hulka.

Suvel saab Guardiolast Manchester City peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles